čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Cestování je zase o něco jednodušší: Vlakem, autobusem i tramvají s jedinou jízdenkou

PR článek

Většinu mého života jsem někde dojížděla. Na základní školu, na střední, na vysokou, i do práce. Denně jsem na cestě strávila i několik hodin. Vždy ta samá písnička: koupit si lístek, nasednout, vysednout, koupit si lístek na přestup a zase nasednout. S kufry a zavazadly opravdová zábava.

Proto mě potěšilo, že se Olomoucký kraj v tomto ohledu snaží vyjít vstříc občanům. Od prvního září se bude dát jezdit ve vlacích, autobusech i tramvajích na jednu jízdenku. Odpadne stresování ohledně toho, jestli si stihnu koupit lístek na přestup, hledání několika slevových dokladů a hlídání všech jízdenek.

Jízdenka bude platit ve všech spojích objednávaných Olomouckým krajem a také v městské hromadné dopravě v Olomouci, Přerově, Prostějově, Šumperku, Zábřehu a Hranicích.

Na začátku školního roku bude tedy již zaintegrováno zbývajících šest železničních tratí. Pro zajímavost se jedná např. o trať vedoucí po hlavním moravském koridoru přes Hranice, Olomouc, Zábřeh na Moravě a dále až po hranice kraje nebo důležitá regionální trať z Olomouce přes Šternberk a Uničov do Šumperku.

Jízdenku si můžu koupit na pokladně Českých drah, v informačních kancelářích dopravců a i přímo u řidiče.

Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje se stále snaží zpříjemnit cestování. Na začátku letošního roku zavedl bezkontaktní odbavení, které se týká časových (dlouhodobých) jízdenek a přiřazení takzvaných časových (předplatných) kupónů IDSOK na bankovní karty. Tento systém, který je dosud na příměstské dopravě v ČR unikátní, funguje dosud v autobusech na Jesenicku a Prostějovsku, ale společnost dále pracuje na jejím rozšíření. Dalším počinem, který zpříjemní cestování je nový regionální vyhledávač spojů, a nebo tarifní kalkulátor, který vám nabídne nejvýhodnější cenu jízdného v krajském dopravním systému.

Čtěte více:

Autoři | Foto IDSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.