pátek 29. března 2024 Taťána

U Velké Bystřice se čelně srazila dvě auta, zraněnou ženu s malým dítětem museli z vozu vyprošťovat

Vázná dopravní nehoda se stala dnes krátce před polednem u Velké Bystřice. Na silnici před odbočkou na Přáslavice se čelně srazila dvě osobní auta. V jednom z nich seděla žena s malým dítětem, v druhém cestovala jen řidička.

Osobní vozidlo, které jelo ve směru od Ostravy, zatím z přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde se střetlo s osobním vozidlem, které jelo do Olomouce.

Na místo se dostavily dvě posádky záchranářů. Ti našli na místě nehody zraněné malé dítě a jeho matku, ve druhém autě cestovala řidička, která skončila po nehodě v péči hasičského psychologa. "Dítě utrpělo velmi vážná poranění v oblasti hlavy, po komplexní prohlídce, ošetření jej v kritickém stavu přepravila posádka k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. Maminka utrpěla zhmožděniny celého těla a několik menších řezných poranění, po komplexní prohlídce, ošetření a zajištění byla následně přepravena do Vojenské nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Na místě operovali také hasiči, kteří po příjezdu vyprostili z vozidla matku dítěte. Dítě již před jejich příjezdem vytáhli z auta okolo jedoucí řidiči. "Ženu z havarovaného vozidla vyprostili hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení," řekla Vladimíra Hacsiková, mluvčí hasičů.

"Komunikace je v místě nehody zcela uzavřena a je prováděn odklon dopravy přes okolní obce. Na místě jsou policisté, kteří provádí šetření nehody. Co bylo přesnou příčinou nehody, za jakých okolností k ní došlo, stejně jako míru zavinění obou účastníků a výši vzniklé škody zjišťujeme," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.