čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Konec těžkým náklaďákům v centru města, od poloviny prosince do něj budou mít zakázaný vjezd

Od poloviny prosince v ideálním případě nepotkáte v centru města těžký nákladní automobil. Radnice po několika letech, kdy nad tímto problémem diskutovala, uspěla s žádostí na regulaci nákladní dopravy a ve městě se již začalo instalovat dopravní značení.

Zónu, kam náklaďáky nebudou moci, ohraničují ulice Litovelská, třída Míru, Foerstrova, Albertova, Velkomoravská, Švýcarské nábřeží, třída 17. listopadu a část Dobrovského ulice. Zákaz se týká i sídliště Lazce.

"Již před několika týdny se na hranicích území, kde bude platit zákaz vjezdu vozidel nad šest tun, objevily patky pro instalaci dopravního značení. Samotné značky by měla firma osadit začátkem příštího týdne, tak by zákaz mohl začít platit kolem 15. prosince," uvedl Jakubec.

"Jsem rád, že poté, se nám nepodařilo dosáhnout zamezení vjezdu těžké nákladní dopravy nad šest a 12 tun na celé území města, dokázali jsme najít okamžité řešení alespoň té nejpalčivější části problému," uvedl primátor Antonín Staněk (ČSSD).

Město se podle něj nevzdalo myšlenky omezit těžkou tranzitní dopravu na celém svém území. "Odbor koncepce a rozvoje tuto variantu znovu prověřuje a vyhodnotí možné dopady," uvedl primátor. Centrem Olomouce od časného rána do večera projíždí mnoho těžkých nákladních automobilů, na které si stěžují lidé například v okolí rušné třídy Svobody. Podle Staňka nejsou silnice v této části města na těžké automobily stavěné.

Čtěte více:

Autoři | Foto olomouc.eu | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.