pátek 29. března 2024 Taťána

Silnice v kraji pokryl sníh, všechny jsou ale zatím sjízdné

Silnice v Olomouckém kraji opět pokryl sníh. Sněžení, místy silné, zasáhlo dopoledne většinu regionu. Sněhové přeháňky hlásí správci cest na Olomoucku, Prostějovsku či Přerovsku. Naopak na Jesenicku prší a sníh se objevuje pouze ve vyšších polohách. Silničáři vyslali dopoledne všechny sypače ven, řidiče nabádají ke zvýšené opatrnosti.

"Sněží, všechny auta máme venku, momentálně se nám jedno z nich nabouralo. Napadlo už tak 1,5 centimetru sněhu, přišlo to poměrně rychle. snažíme se to zvládat, ale nemáme dosud všechny silnice projeté, řidiči by měli proto dbát na zvýšenou opatrnost," řekl dnes dispečer prostějovské správy silnic.

Sníh pokryl před polednem i cesty na Olomoucku. "Momentálně padá mokrý sníh, nasazeny máme všechny sypače. Některé úseky jsme projížděli už kolem 03:00, od 09:00 jsme znovu v terénu, objížděli jsme například Šternbersko a Litovelsko. Sypeme, občas plužíme. Silnice jsou někde ještě bílé, někde už je sněhová břečka," uvedl dispečer olomoucké správy silnic.

Hustě sněží momentálně také na Přerovsku, v některých částech padá sníh s deštěm. "Vyjíždíme na posyp, zatím to nikde neklouže. blíží se to postupně k nám," řekl dnes dispečer přerovské správy silnic.

V nižších polohách se teplota drží kolem nuly, na Jesenicku většinou naopak nyní prší. Například v Jeseníku je teplota až čtyři stupně nad nulou, na některých místech šplhá až k šesti stupňům, řekl dnes tamní dispečer. Sněhové přeháňky tam zasáhly vyšší polohy kraje jako je Červenohorské sedlo. Silnice je tam nyní holé a mokrá nebo na ní leží slabá vrstva kaše po chemickém posypu. Obezřetní by měli být řidiči na inertně udržovaných silnicích, místy tam totiž leží zmrazky, dodal dispečer.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.