čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Střední Novosadská ulice bude bezbariérová a povede zde i nová cyklostezka

Stavební práce začaly právě v těchto dnech a podle plánu potrvají až do září. Výsledkem budou bezbariérově upravené chodníky a nová cyklostezka. Úprava rušné ulice v Olomouci bude stát bezmála sedm milionů korun.

Součástí stavebních úprav bude předláždění chodníků, vjezdů a nástupišť autobusových zastávek. "Předpokládaná výše nákladů za stavební úpravy je zhruba 6,5 milionu korun a 90 procent uznatelných nákladů má pokrýt dotace z Integrovaného regionálního operačního programu," uvedl primátorův náměstek Filip Žáček.

"Pro cyklisty bude vyznačen vyhrazený jízdní pruh, který odděluje plnou čarou prostor pro jízdu cyklistů od pruhu pro automobily. Tyto vyhrazené jízdní pruhy budou vedeny po obou stranách silnice. U autobusových zastávek bude vybudovaná samostatná cyklostezka." uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec. Celková délka cyklostezky přesáhne 1,5 kilometru.

Další cyklostezky město plánuje v letošním roce  zrealizovat v ulicích Jeremenkova či Jílová. Připravuje se rovněž další pokračování Moravské cyklotrasy z Nemilan do Kožušan nebo vybudování cyklostezky od krematoria směrem na Ústín. A v plánech figurují i cyklostezky z Holice do průmyslové zóny Šlechtitelů, z Olomouce do Chomoutova a také dokončení Jantarové stezky podél řeky Bystřice.

Čtěte více:

Autoři | Foto Google maps

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.