čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na dálnici havarovala cisterna s nebezpečnou látkou, doprava je uzavřena v obou směrech

Na D46 z Olomouce do Prostějova dnes ráno havarovala cisterna převážející nebezpečnou látku. Řidič je lehce zraněn, doprava je v obou směrech uzavřena, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Na místě zasahují hasiči v dýchací technice. Policie dopravu odklonila po vedlejších silnicích, uzavření tahu se očekává až do zhruba 18:00.

Nehoda se stala před 07:00 na dálnici ve směru z Olomouce na Prostějov mezi exitem Držovice a Olšany na Prostějovsku. „Řidič cizí státní příslušnosti se s cisternou převrátil při nehodě na bok. Byl lehce zraněn. Kolem nehody projížděl náš zdravotník, který řidiče ošetřil. Muž byl poté převezen do olomoucké fakultní nemocnice," uvedl Hošák.

Cisterna po nehodě zasahuje do obou jízdních pruhů, z preventivních důvodů však byla uzavřena dálnice v obou směrech. Jakou látku cisterna převážela, zatím hasiči nechtějí sdělit. Mluvčí hasičů pouze uvedl, že jde o hořlavinu. „Je to nebezpečná hořlavá látka, hasiči proto na místě zasahují v dýchací technice. Zaznamenali jsme na místě drobný únik látky, ale nemáme prozatím informace o ohrožení životního prostředí," řekl mluvčí hasičů.

V tuto chvíli hasiči na místě přečerpávají naftu z nádrží, na místo podle Hošáka jedou cisterny z Přerova a ze zahraničí. „Poté nebezpečnou látku přečerpáme do náhradních cisteren," uvedl Hošák. Uzavření dálnice se podle něj očekává až do dnešních 18:00. Podle krajské policejní mluvčí Ivany Paroulkové je doprava odkláněna po vedlejších komunikacích. „Komplikace to bude, jde o uzavření dálnice v obou směrech, provoz bude teprve houstnout," řekla Paroulková.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.