čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zítra v Pevnosti poznání proběhne veřejné projednání Plánu udržitelné městské mobility

Veřejné projednání se uskuteční 8.6. od 17:00 v sále Pevnosti poznání. Všichni občané města jsou na akci srdečně zváni. Celý projekt je nyní přibližně v polovině a právě zítra proběhne úplně první projednávání.

Město Olomouc vytvořilo v Informačním centru Olomouc místo pro sběr podnětů a připomínek k dopravě ve městě. Obyvatelé mohou vyplnit formulář a vhodit jej do speciální krabice s logem Spokojená Olomouc, značce projektu Plán udržitelné městské mobility města Olomouce. Každý podnět bude zanesem do vizí a návrhů a ovlivní tak budoucnost dopravy v našem městě.

„Plán udržitelné městské mobility pokročil do své druhé poloviny a začínáme představovat veřejnosti, jakým způsobem se v našem městě lidé pohybují a jaké mají dopravní návyky a chování. Nyní však potřebujeme zmapovat také přání a potřeby našich občanů, abychom je mohli zahrnout do možných návrhů budoucnosti našeho města, proto jsme se rozhodli umístit do Informačního centra kontaktní místo pro sběr podnětů.“, vysvětlil Aleš Jakubec, náměstek primátora.

Kromě Informačního centra mohou občané využít také internetových stránek olomouc.dobramesta.cz, kde mohou svůj podnět nebo problém s dopravou oznámit z pohodlí domova. Na stránkách najdou také výstupy z průzkumů i další zajímavé informace o dopravě v Olomouci.

„Formulář pro vyplnění podnětů je velice jednoduchý, stačí zaškrtnout kategorii, které se podnět týká, například pěší nebo třeba automobilová doprava, a poté už jenom napsat, co člověka trápí.“, dodal Aleš Jakubec

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.