pátek 29. března 2024 Taťána

Účet za nehodu cisterny na D1 se vyšplhal na téměř půldruhého milionu

Téměř 1,5 milionu korun dosáhla škoda při sobotní nehodě cisterny na D1 na Přerovsku. Nehoda zastavila provoz v úseku mezi Hranicemi a Bělotínem téměř na deset hodin. Tah byl zcela zprovozněn až před půlnocí, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Řidič cisterny dostal při nehodě smyk a narazil do svodidel, tahač začal poté hořet. Nikdo nebyl zraněn.

„Předběžně byla celková škoda vyčíslena na 1,475.000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření," doplnila policejní mluvčí Urbánková. Dálnice byla uzavřena na několik hodin kvůli vyprošťování cisterny a vraku tahače.

Nehoda se stala v sobotu před 14:00 na 311. kilometru dálnice v katastru Olšovce mezi Ostravou a Olomoucí. Šlo o polskou cisternu, kterou řídil český řidič. Cisterna dostala smyk a narazila do středových svodidel s betonovými zátarasy. Tahač se poté utrhl a začal hořet v motorové části. Oheň se na cisternu nerozšířil, hasiči ho rychle zlikvidovali. Ćásti betonových svodidel po nárazu dopadly do protisměru. I přes intenzivní brzdění do nich poté narazilo osobní auto, nikdo nebyl zraněn.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.