středa 24. dubna 2024 Jiří

Stav těžce zraněného hasiče z nehody hasičské cisterny u Libivé je stabilizovaný, čekají ho další operace

Stav hasiče, který byl těžce zraněn při páteční nehodě hasičské cisterny na Šumpersku, je stabilizovaný. Muže čeká ještě další operace, nejde však již o vážný stav, řekl mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Petr Bielesz. Těžce zraněný hasič podle informací ČTK řídil cisternu, která jela k zásahu. Na místě spolujezdce zemřel při nehodě velitel zásahu, další dva hasiči byli zraněni lehce. Podle šumperské policejní mluvčí Jiřiny Vybíhalové příčiny nehody policie stále vyšetřuje.

„Muže čekají ještě nějaké operační výkony, ale jeho stav je již stabilizovaný. Je v péči lékařů na traumatologii. O víkendu byl jeho stav ještě vážný, nyní je již stabilizovaný," uvedl Bielesz. Další dva hasiči, kteří byli při nehodě lehce zraněni, byli podle informací ještě tentýž den propuštěni po ošetření z nemocnice do domácího léčení.

Nehoda se stala v pátek před 18:00 mezi Libivou a Vlachovem na Šumpersku. Hasiči v okamžiku nehody mířili k zásahu, jeli na pomoc účastníkům jiné dopravní nehody. Zemřelý hasič pracoval na stanici v Zábřehu. Cisterna dostala na kluzké silnici smyk, lehce narazila do osobního auta a skončila na střeše mimo vozovku.

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Hacsikové bude na podporu rodiny zemřelého a těžce zraněného hasiče vyhlášena veřejná sbírka, kterou nyní zajišťuje základní organizace odborového svazu hasičů v Šumperku.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky nehoda, Libivá, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.