pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Oblíbený hostinec U Huberta zavřel. Místo něj má vzniknout Komunitní centrum pro válečné veterány

Hostinec U Huberta, který byl řadu let oblíbený u zákazníků, je zavřený. Minulý týden proběhla dopíjená a rozloučení se štamgasty, kteří tam rádi chodili na pivo nebo obědy.

Mrzí mě, že se hostinec zavřel. Měla jsem to kousek od práce a chodívala tam na oběd. Navíc tam byl milý personál a příjemná atmosféra. Několik členů rodiny tu slavilo narozeniny. Je to velká škoda,“ řekla bývalá zákaznice paní Jana.

Den před zavřením se sešli štamgasti na dopíjené. Podle slov provozovatele podniku Eduarda Schwarze byli naštvaní hlavně ti, kteří sem chodili pravidelně. Hostinský uvedl, že věděl, že nájem vojsko neprodlouží, protože má s objektem jiné plány. „Končím v oboru. Stát nám neustále podráží nohy. Kde je tradiční česká hospoda, kam si člověk přišel posedět, dát si pivo, zakouřit si, přečíst si noviny?“ řekl Olomouckému deníku hostinský.

Mluvčí ministerstva obrany Petr Sýkora uvedl, že sám provozovatel požádal o ukončení pronájmu v Domě armády a koncem ledna tedy došlo k ukončení provozu po vzájemné dohodě. V uvolněných prostorách by mohlo vzniknout komunitní centrum pro válečné veterány, a to ještě v letošním roce.
 

Autoři | Foto Google Maps

Štítky zavřeno, U Huberta, hostinec, veteráni

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.