čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krásy Jižní Ameriky. Kam se za nimi vydat?

PR článek

Chtěli byste se vydat za oceán, ale pořádně nevíte kam? Pokud vás neláká vyjet do Severní Ameriky, jeďte o něco níže, na jih. I tam najdete spoustu nádherných míst, která stojí za to.

Vezměte to do Brazílie

Co jiného vás při pomyšlení na Latinskou Ameriku napadne jako první než rozlehlá Brazílie, která je zároveň nejlidnatějším státem této části kontinentu. Má toho hodně co nabídnout. Na jejím území se rozkládá největší tropický deštný prales na světě. Najdete tu ale také písečné duny uprostřed národního parku Lençóis Maranhenses, které se střídají s jezírky s průzračně čistou vodou, která se zde objevují v období amazonských dešťů.  

Peru hraje barvami

Tento severozápadní stát má také mnoho co nabídnout. Nachází se tu tzv. Duhová hora, jejíž původní název se do češtiny překládá jako Hora sedmi barev. Nedostanete se k ní ale jen tak, najdete ji vysoko v horách. Počítejte proto s pořádným trekovým výšlapem a propoceným trikem. Výhled z vrcholu za to ale rozhodně stojí.

Argentina čaruje s ledovci 

Na samý jih Jižní Ameriky se vydejte, pokud chcete obdivovat to, co příroda dokáže s ledovci. V národním parku Los Glaciares se nachází jezero Lago Argentino a uprostřed něj se rozprostírá ledovec, který nese název Perito Moreno. Můžete tu zažít opravdovou podívanou, protože tam, kde ledovec ústí do vody, se odlamují velké kusy a padají do vody. Jde o největší Argentinské jezero, kde se uvolňují ledovce.

Nevynechte vodopády

Pokud se rádi díváte na ohromné masy vody, které se valí svrchu dolů, rozhodně se vydejte k vodopádům Iguaçu. Jedná se o scenérii největšího systému vodopadů na světě, kterou najdete na argentinsko-brazilské hranici.

Do Chile za azurovou vodou

Jestliže rádi navštěvujete národní parky, Torres del Paine v Chile si nenechte ujít. Někdy je pro svou krásu nazýván i osmým divem světa. Čekají tu na vás zasněžené hory, které se tyčí do nebes a jezírka s nádherně tyrkysovou vodou. Další podobná podívaná se nachází v chilské Patagonii. Konkrétně se jedná o tzv. Mramorové jeskyně, které skutečně svým vzhledem připomínají mramor. Navíc se nachází nad jezerem, jehož hladina se v jeskyních odráží, a proto mají modravý nádech.

Tip: Zařiďte si cestovní pojištění, ať už se vydáváte na sever či na jih. Jestliže vyrážíte na poslední chvíli, můžete si ho sjednat online přes Srovnejto.cz nebo ePojisteni.cz klidně až v den odjezdu.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.