pátek 29. března 2024 Taťána

Zprávy

Vojenské lesy na Libavé obnovily historický kříž U zeleného kříže, připomínající zaniklou osadu a pád amerického bombardéru

Vojenské lesy a statky (VLS) nedávno obnovily významný dřevěný symbol na křižovatce silnic vedoucích z Velkého Újezdu na Potštát směrem k obci Slavkov.

Fakultní nemocnice Olomouc má revoluční přístup v operaci glaukomu

Lékaři Oční kliniky FN Olomouc úspěšně začali využívat nový operační postup pro léčbu zeleného zákalu, který nabízí řadu přínosů, jako jsou snazší hojení, minimalizace pooperačních komplikací a rychlejší návrat pacienta do běžného života.

Ochrana zdraví jako priorita. Honeywell nachystal pro zaměstnance speciální preventivní program

„Cukr 4,6 – norma, kyselina močová 198, taky v pořádku,“ hlásí zdravotnice v hale před vstupem do výrobních prostor firmy Honeywell Aerospace Olomouc.

Pomozte Maltézské pomoci na Ukrajině

čtvrtek, 4. května 2023, 21:59Společnost

Pomozte Maltézské pomoci na Ukrajině

Maltézská pomoc Česko se spojila s Fondem pro zapomenuté lidi, aby se připojila k celosvětové sbírce, která bude použita k podpoře Maltézské pomoci na Ukrajině.

V červenci u Plumplova započne Keltská noc. Letos již po dvacáté!

Keltská noc oslaví letos svůj 20. výroční ročník v kempu Žralok od 20. do 22. července 2023. Tento jubilejní rok bude zvláštní, protože festival se poprvé prodlouží na tři dny, takže si návštěvníci mohou užít více hudby, tance a zábavy.

Filmový festival AFO 58 nabídlo 159 promítání. Nejlepším filmem se stal snímek Všechno živé, který vyhrál i v Cannes

Olomouc hostila 58. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů AFO Univerzity Palackého, který přinesl přes 300 programových položek a 159 filmových projekcí.

Zdraví pro všechny! Druhý ročník Festivalu zdraví v Olomouci za námi a už se prodávají lístky na třetí

Festival zdraví Olomouc byl velmi úspěšným druhým ročníkem, s čtyřmi diskusními večery s zajímavými hosty, kteří sdíleli své znalosti o zdraví a léčení. Festival se konal v kině Metropol v Olomouci a byl zcela vyprodán.

Arcidiecézní muzeum znovu otevřeno, nabídne více prostor k prohlídce

Arcidiecézní muzeum Olomouc včetně románského paláce biskupa Zdíka se po dvouleté rekonstrukci otevřelo 24. dubna. Novodobá historie se tak poprvé dočkala zpřístupnění všech čtyř ramen gotické křížové chodby se středověkými nástěnnými malbami.

Na začátku května propukne v Olomouci studentská slavnost Majáles. Přijedou Tata Bojs či Krobot

Studentský svátek Olomoucký majáles Univerzity Palackého v Olomouci (UP) je tradičně spojen s měsícem květnem. Letošní 11. ročník se koná ve dnech 2.–3. května na nádvořích Konviktu a Zbrojnice.

V Olomouci začal 58. vědeckého filmového festivalu AFO

V Olomouci začíná 58. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO), který pořádá Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.