pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kultura

Metropolitní operu na plátně kina Metropol si budete moci vychutnat i v příští sezóně

Kino Metropol pro vás i v příští sezóně uvede přímé přenosy z New Yorské Metropolitní opery. Ve čtvrtek 1. června startuje předprodej vstupenek na sezónu 2017/18.

Místo zrušeného koncertu Dany Fuchs na Bounty Rock Café Open Air zahraje kytarista Uli Jon Roth

Změnu v programu hlásí festival Bounty Rock Cafe Open Air. Do Olomouce sice 17. června nedorazí americká zpěvačka Dana Fuchs, ale pořadatelům se podařilo rychle dohodnout vystoupení další zahraniční hvězdy.

Jindřich Štreit, Richard Pogoda nebo Eva Josefíková. Scénu na Dolním náměstí podporují i známé osobnosti

Známé herecké tváře, ale i zástupci pražských divadel či spisovatelé podpořili ve veřejné kampani projekt nového kulturního centra, které má vzniknout v centru Olomouce na Dolním náměstí. Na jeho podporu poslali lidé ve sbírce již přes 210.000...

FOTO: Páteční Urbano Latino festival v Esku se skutečně vydařil

“Dneska je to legendární akce! Ještě lepší než loni! A hlavně Rodry-Go. Teď ho často hrají na Radiu Haná - tam jsem ho slyšel, tak jsem ho chtěl vidět naživo a paráda!” hodnotí kolumbijskou hvězdu Urbano latino festivalu hnědooký Ondra, který si...

KULTURA V OLOMOUCI: Rekonstrukce osvobození nebo tyran bránic Zdeněk Izer

Jako je tradicí, že se na Olomoucké drbně každý pátek objeví kulturní přehled, tak se také začátkem května po celé České republice připomíná osvobození z roku 1945. Ne jinak je tomu v Olomouci. Kromě toho na vás čekají divadelní představení, show...

Stracené ráj zahrají v sobotu u kapličky v Náměšti na Hané

Moravská kapela z Mezic u Olomouce bude koncertovat v sobotu od 18:00 v Náměšti na Hané. Kapela, která vydala minulý rok CD s názvem 2016 a zpívá své skladby v hanáckém nářečí, tak zavítá nedaleko od své rodné vsi.

Je třeba vyndat ze skříně oblek Darth Vadera... Je Mezinárodní den Star Wars!

Fanoušci Hvězdných válek se dočkali... Konečně mohou chodit po ulici ve svých oblíbených kostýmech z filmové série, aniž by se cítili... no, malinko jako exoti. Právě 4. května je totiž Mezinárodní den Star Wars!

Gotickou křížovou chodbu zaplní rudá audiovizuální instalace

Speciální audiovizuální instalace Pavla Mrkuse se stane od 3. května do 2. července volnou součástí výstavy V oplatce jsi všecek tajně, která aktuálně probíhá v Galerii Arcidiecézního muzea Olomouc.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.