pátek 29. března 2024 Taťána

KULTURA V OLOMOUCI: Čekají nás Ekologické dny, prohlídka kostelu sv. Michala a mnoho dalšího

Velikonoční víkend nabídne mnoho kulturních akcí, kterými si můžete zpestřit tyto svátky. Tím ale kultura v Olomouci nekončí. Kromě velikonočních oslav na Horním náměstí jsme pro vás vybrali i Jarní Floru, koncert Mňágy a Žďorp, ekologické dny a další.

Sobota 15. dubna

DJ Fatte = Bruk Pizza Bar​ (20:00)

Chcete Bílou sobotu oslavit nějak netradičně? Pro hudební nadšence máme tip v podobě akce v Bruk Pizza Baru. Za gramofon se postaví DJ Fatte a DJ Trooper7. Kromě poslechu hudby si můžete dát pizzu a něco k tomu.

Neděle 16. dubna

Olomoucké Velikonoce = Horní náměstí (8:00)

Už od rána ožije náměstí velikonoční náladou. O zábavu se postará cimbálová muzika a taneční soubory. Navíc si budete moci zakoupit v některých ze stánků velikonoční speciality. Více se dozvíte v našem článku.

Pondělí 17. dubna

Hrad Šternberk - prohlídka = (10:00)

Velikonoční pondělí nemusíte strávit pouze s pomlázkou, ale můžete zamířit i na hrad Šternberk. Zde probíhá prohlídka i během svátku. Od 10:00 do 16:00 vás provedou v prohlídkových okruzích. Výklad průvodců bude rozšířen o informace týkající se historie Velikonoc, návštěvníci se dozvědí více o velikonočních tradicích a zvycích.

Úterý 18. dubna

Brány památek do kořán (15:00)

V rámci Mezinárodního dne památek se v Olomouci zpřístupní pro veřejnost kostel svatého Michala. Od 15:00 se zpřístupní ambit, kaple sv. Alexeje, sklepení, věže se zvony. Komentované prohlídky budou probíhat v 15:00, 16:30, 18:00. V 19:00 proběhne varhanní koncert.

Středa 19. dubna

Mňága a Žďorp - Třínohý pes tour = U-klub (20:00)

Mňága a Žďorp zavítají do Olomouce se svým turné k nové desce Třínohý pes. Jedná se o jejich 13. album během jejich třicetileté existence. Můžete si přečíst náš rozhovor s Petrem Fialou a Martinem Knorem.

Čtvrtek 20. dubna

Flora Olomouc - Tajemná tvář světa = (9:00)

Přijďte na jarní etapu proslulé květinové výstavy Flora Olomouc a spatříte Tajemnou tvář světa. Výstavu i v letošním roce doprovodí veletrh zahradní mechanizace Hortifarm a oblíbené jarní zahradní trhy. Pokud chcete vyhrát lístky na tuto výstavu, tak si přečtěte náš článek a zodpovězte soutěžní otázku.

Pátek 21. dubna

Ekologické dny Olomouc = Muzeum umění Olomouc (16:00)

Besedy s Cyrilem Höschlem, Pavlem Baršou, Václavem Bělohradským, a dalšími. 27. ročník festivalu nabízí mnoho lákadel. Hlavní téma je "manipulace kolem nás". Ve společnosti, přírodě, krajině, politice, médiích, vzdělávání, vztazích. Více se o akci dozvíte zde.

Čtěte více:

Autoři | Foto FB DJ Fatte, FB Informační centrum Olomouc, FB Hrad Šternberk, Michaela Valsová, EDO, Flora Olomouc, commons.wikimedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.