pátek 29. března 2024 Taťána

FILMOVÉ PREMIÉRY: Jednička Zahradnictví, psycho Uteč a scifi The Circle

Tento týden Premiere Cinemas nabídne tři filmy, ze kterých největší zájem pravděpodobně vzbudí novinka Jana Hřebejka. I další dva snímky ale stojí za pozornost.

Zahradnictví: Rodinný přítel

Jako o svém životním díle mluví Jan Hřebejk s Petrem Jarchovským v souvislosti s trilogií Zahradnictví, jejíž první díl právě vstupuje do kin. Děj se zaměřuje na tři mladé ženy, které čekají během německé okupace na návrat svých vězněných mužů a otců. „Tento film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna. Vypráví o věrnosti, touze, vině a lásce, o odchodech a návratech, o rodině, rodičích a dětech. Jde o rodinný portrét viděný pohledem žen, které osud svedl dohromady. Je intimním příběhem lásky, o které všichni vědí a všichni musí pomlčet,“ uvedl autor scénáře Petr Jarchovský.

Uteč

Lahůdkové psycho kombinované s rafinovanou satirou. Režisérovi a scenáristovi Jordanu Peeleovi se podařilo natočit film, který se posmívá rasovým předsudkům a mimo to zároveň děsí a baví. Tak se o filmu Uteč píše v oficiálním textu. Nutno dodat, že dle traileru to vážně vypadá na hodně vypečenou záležitost, která pobaví a možná i vyděsí.

The Circle

Zajisté velmi ambiciózní scifárna, ve které hrají Emma Watson a Tom Hanks. „Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson),“ píše se v promo textu. „Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení... a sledování.“

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.