pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Šantovce se to hemží lesními zvířaty. Potkat můžete jelena, zajíce i divoké prase

PR článek

V Galerii Šantovka probíhá po celý květen interaktivní výstava s názvem Lesní království, které uvede nejen děti, ale také jejich doprovod, do říše lesních zvířat. Výstavu provází také víkendové akce, které byste si neměli nechat ujít.

Divoké prase, jelen, kachny nebo třeba zajíci – dalo by se říci, že tento měsíc Šantovka nepatří lidem, ale lesní zvěři. Lidé se můžou zvířata v autentické velikosti prohlédnout z bezprostřední blízkosti, poučit se z informačních tabulí nebo si třeba vyzkoušet, jak se zvukově projevuje konkrétní zvíře v přírodě.

Každý exponát má svůj jedinečný QR kód. Po jeho načtení v mobilním telefonu si mohou návštěvníci nejen přehrát zvuk zvířete, ale také se o něm dozví prostřednictvím interaktivních panelů. Navíc se například naučí poznávat houby nebo stopy zvířat.

Na každou květnovou sobotu je navíc v Galerii Šantovka v rámci výstavy připravena dílnička pro děti. Za přítomnosti odborného lesního pedagoga je pro děti připraven bohatý program plný zábavy, jako malování na obličej, výroba masek či pohyblivých zvířátek. Navíc se vždy děti naučí něco nového o přírodě a její ochraně – budou se učit poznávat lesní zvířata, stromy nebo třeba houby.

Vyberte dětem právě tu sobotu, která je bude tematicky nejvíce bavit, anebo přijďte na všechny a pak posuďte sami. Dílničky jsou každou sobotu od 14.00 do 17.00 hodin.

Víkendové akce v rámci výstavy Lesní království v Galerii Šantovka

13. 5. - "TOULKY LESEM ZA ZVÍŘÁTKY"
Všichni lesní tuláci pozor! Tuto sobotu budeme s odborným lesním pedagogem poznávat stopy lesních zvířátek, stromy a listy a naučíme se orientovat v lese. Chytré hlavičky mohou vyřešit jelení kvíz, malovat na dřevo nebo si vyrobit ježka.

20. 5. - "VZHŮRU DO LESA"
Každý správný zálesák má vždycky v rukávu nejen nějakou zábavu, ale také ví, jak se v lese správně chovat. Společně si tedy ukážeme, jaké hry se v lese mohou hrát, jak se o les můžeme starat a naopak jaké věci mu škodí.

27. 5. - "LUČNÍ VŠEZNÁLEK"
Dílnička pro všechny, které zajímá nejen naše lesní království, ale i louka! Společně s odborným lesním pedagogem se naučíme poznávat bylinky na výrobu čajů a vyrobíme si herbář. Soutěže, kvízy a plno další zábavy bereme opět s sebou.

Více se dozvíte přímo na stránkách Galerie Šantovka

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.