čtvrtek 28. března 2024 Soňa

KULTURA V OLOMOUCI: Laco Deczi přijede se svou kapelou, na konci týdne město ožije tancem

Víkend bude ve znamení pochutin. Na své si přijdou mlsné jazýčky, protože nás čeká Garden Food Festival. Během týdne dále můžete oslavit dvacet let od založení travesti skupiny Screamers a do Bounty Rock Cafe zavítá trumpetista Laco Deczi.

Sobota a neděle 13. - 14. května

Garden Food Festival - Smetanovy sady (10:00)

O víkendu startuje akce, kterou si nemůže nechat ujít žádný gurmán. Na Garden Food Festivalu si budete moci dopřát téměř všechno co si usmyslíte. Od burgeru, polévky, cvrčky až po dorty, makronky a čokolády. Součástí akce bude kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, Radka Kašpárka a dalších. Festival dobrého jídla bude probíhat i v neděli. Více informací se dozvíte v našem článku.

Pondělí 15. května

Bosch: Zahrada pozemských rozkoší - Kino Metropol (20:00)

U příležitosti pětistého výročí smrti Hieronyma Bosche uvádí Kino Metropol dokumentární film Bosch: Zahrada pozemských rozkoší. Právě datum smrti je totiž jediná informace, kterou můžeme o autorovi jednoho z nejznámějších uměleckých děl světa s určitostí říci. Film představuje nejslavnější malířova díla, která se stala ikonickými po celém světě. Triptych Zahrady pozemských rozkoší dokáže zaujmout všechny napříč společností.

Úterý 16. května

Screamers - 20 let s vámi -  Divadelní sál PDA (19:00)

Známá travesti skupina slaví dvacet let. Zavzpomínejte si na nejzábavnější a nejoblíbenější scénky a písničky, které jste mohli vidět za celou dobu působení této travesti skupiny.

Středa 17. května

Laco Deczi & Celula New York - Bounty Rock Cafe (20:00)

Legendární trumpetista Laco Deczi zamíří do Olomouce. Od roku 1986 žije Laco ve Spojených státech amerických, kde je frontmanem kapely Celula New York. Právě s ní vystoupí v olomouckém klubu.

Pátek 19. května

Mistrovství Evropy ve standardních tancich - Výstaviště Flora Olomouc (15:00)

Olomouc bude v pátek hostit jednu z nejvýznamnějších světových soutěží v oblasti tanečního sportu. Do Olomouce se sjede přibližně 60 nejlepších tanečních párů Evropy. Nejdříve proběhnou první kola od 15:00 a večerní finálová část odstartuje v 21:00. 

Čtěte více:

 

 

Autoři | Foto Jan Procházka, wikipedia.org, Screams, FB Laco Deczi, ME ve standardních tancích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.