pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Kino Metropol září novotou. Má nový nápis, fasádu, okna i vstupy

Kdo v poslední době šel kolem kina Metropol, určitě si všiml lešení, které celou budovu obklopovalo. Teď je rekonstrukce za téměř 9 milionu korun u konce, a je na co se dívat.

Rekonstrukce kina začala na sklonku minulého roku. „Společně s dokončením nového kabátu kina jsme předláždili i přilehlý chodník a umožnili pohodlný bezbariérový vstup do kina, které si díky širokému repertoáru nachází příznivce ve všech věkových skupinách a napříč různými žánry. V konkurenci olomouckých multikin si vede skvěle,“ komentuje opravu náměstek Šnevajs.

Hlavním cílem rekonstrukce bylo snížení energetické náročnosti budovy. „Veškeré  práce byly provedeny v souladu s projektovou dokumentací a odborným stanoviskem oddělení památkové péče,“ potvrdil za Správu nemovitostí Olomouc ředitel Roman Zelenka.

Společně s fasádou a výměnou oken se změnil i ikonický zelený nápis na rohu budovy. Byl nahrazen moderním LED osvětlením, který respektuje i nový vizuální styl kina. Měnil se také proto, že původní neonový poutač byl už na hraně životnosti. „Měli jsme již problém získat kladný posudek elektro revize. Nový poutač nám doporučila stejná firma, která zhotovila i ten původní. Navíc respektuje aktuální logotyp,“ řekl provozovatel kina Petr Hanák.

Kino Metropol ročně uspořádá na sedm set filmových představení, k tomu je třeba připočítat přenosy z Metropolitní opery v New Yorku nebo ze světových galerií a na jeho pódiu také hostují divadelní soubory. Ročně kino navštíví až sto tisíc lidí. I podle jeho náměstka Ladislava Šnevajse se provozovatel za dosavadní čtyři roky osvědčil a radní mu prodloužili smlouvu na dalších deset  let.

Čtěte více:

Autoři | Foto Michaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.