pátek 29. března 2024 Taťána

KULTURA V OLOMOUCI: Šermíři na Sovinci nebo projekt Hanácké svatební koláč

Týden se s týdnem sešel a je tu opět nabitý kulturní program pro Olomouc a její okolí. V "menu" na následujících sedm dní je celosvětový štafetový běh, který zavítá i do samotné metropole Hané, šermířská vystoupení, zajímavé semináře o historii a výrobě tradičních svatebních koláčů nebo divadelní hry, které vás dozajista pobaví.

17.6. 2017

Peace run 2017

Mírový běh je nejdelším štafetovým během na světě, protože hořící pochodeň putuje přes neuvěřitelných 140 zemí světa. Peace run, který má symbolizovat a šířit přátelství či porozumění, se dostal na území České republiky z Rakouska před více než týdnem. Po Českém Krumlově, Třebíči nebo Brnu je na řadě i Olomouc, kde se můžete k běhu na nějakou chvíli připojit a podržet pochodeň, a vložit do ní své přání.

18.6. 2017

Škrhola a lotři ze mlýna = 9:55 (5. nádvoří hradu Sovinec)

Šermíři, kati a loupežníci ovládnou o víkendu hrad Sovinec. Sobota i neděle nabídnou stejný program, a vy se tak můžete těšit na šermířské povídky, vystoupení skupiny historického šermu Tartas, Loutkové divadlo Kašpárkův svět, Divadlo bez střechy a mnoho dalších věcí. 

19.6. 2017

Hanácké svatební koláč = 16:00 (Vlastivědné muzeum Olomouc)

Tento projekt má za úkol návštěvníky seminářů poučit o historii, výzamu a hlavně způsobu výroby hanáckých svatebních koláčů. Pro nejmenší děti základních škol se akce koná v dopoledních hodinách od pondělí až do čtvrtka, pro veřejnost jen v pondělí a úterý odpoledne. 

20.6. 2017

Flamenco = 17:30 (Divadlo na Šantovce, Olomouc)

Kořeny flamenca sahají do sluncem rozpálené Andalusie. Kus jižního Španělska na chvíli dostane do Olomouce vystoupení studentek flamenca z hlavního města Olomouckého kraje, Prostějova, Přerova, Opavy, Ostravy, Bruntálu, Zlína a Brna. Ty se schází každý rok, aby převedly, jaký udělaly pokrok. 

21.6. 2017

Když se zhasne = 19:00 (Divadlo hudby, Olomouc)

Příběh od mladých autorů Doležalové a Vencla o páru z New Yorku, jemuž život komplikuje předmanželská smlouva. Ten z manželů, který podá návrh na rozvod, přijde o veškerý majetek. Během vánočního večírku tak mezi Trevorem a Ninou propuknou velké strategické rozvodové boje.

22.6. 2017

Děkujeme, že zde kouříte = 19:30 (Divadlo Tramtarie, Olomouc)

Těžko najít jiné období, kdy by název tohoto představení byl více provokativní než po zákonu o zákazu kouření v tuzemských hospodách, který vstoupil v platnost dva týdny zpět. Komedie od režiséra Vladislava Kracíka vypráví o šarmantním mluvčím amerického tabákového průmyslu, který diváky provede nekorektním mediálním světem, ve kterém se točí miliony dolarů.

23.6. 2017

Deskové hry v Galerii Přerov = 10:00

Hry na herní konzole a počítače jsou především pro mladší ročníky, ale u těch stolních her často člověk posedí i s o dvě generace staršími lidmi. V Přerově se právě pro milovníky deskových her koná akce, během které si můžete vyzkoušet hned několik druhů „deskovek“, o kterých jste třeba doposud neměli ani tušení. 

Čtěte více:

Autoři | Foto www.divadlonasantovce.cz, www.divadlotramtarie.cz, www.vmo.cz, www.kulturafrenstat.cz, www.akce.sovinec.cz, www.moravskedivadlo.cz, www.nuntiusregis.cz, www.pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.