sobota 20. dubna 2024 Marcela

Česko zasáhne v neděli silný vítr, nemine ani Olomoucký kraj

Silný vítr, který má po celý víkend foukat v západní polovině Čech, v neděli zasáhne i Českomoravskou vrchovinu a severovýchod Moravy. Český hydrometeorologický ústav tak dnes rozšířil své páteční upozornění, podle kterého měl být silný vítr na Českomoravské vrchovině jen v noci na dnešek a severovýchodní část Moravy měla být větru ušetřena. Podle aktuálních informací v těchto oblastech ale v noci na neděli vítr zesílí a částečně slábnout bude až odpoledne.

Vítr může podle meteorologů v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Výstraha před ním platí pro Prahu a Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj do nedělních 16:00. Na Vysočině, v Moravskoslezském kraji a v některých okresech Olomouckého a Zlínského kraje vítr nabere na síle v noci na neděli a stejně jako v regionech v západní polovině Čech má foukat do nedělních 16:00.

Meteorologové v souvislosti s tím lidem doporučují, aby zajistili okna, dveře a předměty, které mají venku volně uložené, včetně vánočních stromů. Na horách by měli omezit túry zejména do hřebenových partií. Řidiči by měli jezdit maximálně opatrně.

Foto HZS

Štítky vítr, hasiči, výstraha, počasí

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.