čtvrtek 28. března 2024 Soňa

AKTUÁLNĚ: Na Olomoucko míří druhá vlna srážek. Hasiči evidují už přes 250 výjezdů

, aktualizováno 1. července 2019, 20:31

Silná bouřka doprovázená krupobitím se dnes odpoledne přehnala přes velkou část Olomouckého kraje. Hasiči v několika obcích čerpají vodu z přívalových dešťů, odstraňují popadané stromy či opravují větrem poškozené střechy. V Bohuňovicích na Olomoucku zapálil blesk fasádu rodinného domu. Po osmé večerní oznámil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák, že evidují 250 řešených událostí.

„Převážně se jedná o popadané stromy, stále přijímáme nové události," řekl Hošák. V Laškově na Prostějovsku silný vítr odpoledne poškodil střechu domu. Ve Vilémově na Olomoucku hasiči čerpají vodu a v Horním Štěpánově na Prostějovsku odstraňují spadlý strom. „V obci Březsko na Prostějovsku přetekla hráz rybníku," uvedl Hošák.

ČTĚTE TAKÉ: V Bohuňovicích zapálil blesk střechu a fasádu domu

„V Bohuňovicích na Olomoucku zapálil blesk fasádu na rodinném domku, naštěstí nedošlo k většímu rozšíření. Zasahují tam tři jednotky. Už je uhašeno a probíhá kontrola termokamerou," dodal Hošák.

FOTO/VIDEO: Olomouc a okolí zasáhly silné bouřky s kroupami

Silnou bouřku odpoledne doprovázelo nebývale intenzivní krupobití. Některé kroupy byly větší než padesátikorunová mince. Například v Olomouci se lidé před přívalem krup ukrývali ve vchodech domů či obchodech. Ulice po chvíli pokryla bílá vrstva krup. Řidiči zaplnili přístřešky u čerpacích stanic, aby automobily uchránily před silnými nárazy krup.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, počasí, hasiči, bouřky, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.