čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Bouřky opět zaměstnaly hasiče. Vyjížděli k popadaným stromům i utrženým drátům vysokého napětí

Silné bouřky, které se prohnaly Olomouckým krajem ve středu večer, opět zaměstnaly hasiče. Na kontě mají přes tři desítky zásahů, šlo především o popadané stromy na silnice, části větví i utržený drát vysokého napětí. Nejčastěji vyráželi do oblastí Olomoucka a Kojetínska na Přerovsku, informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V Olomouci i okolí v šesti případech čerpali také vodu. „V ulici Polská došlo k zatopení části prodejny s papírem, v Řepčíně v místní autoservisu jednotka pomohla odčerpat vody z dílen. Na některým místech, jak voda rychle přitekla, tak i odtekla. Většinou zůstala pouze v zahradách v podobě větších kaluží," uvedl mluvčí.

Také v ulici Jarmily Glazarové lidem natekla voda do garáží, i tam pomáhali hasiči s čerpadly. „Čerpání vody zaměstnalo také hasiče v obcích Lužice a Mladějovice. Na místech provedli odčerpání vody pomocí čerpadel ze sklepení a garáží," doplnil mluvčí.

Silný vítr doprovázející bouřky nejvíce postihl Kojetínsko. Hasiči zde na čtyřech místech zajišťovali poškozené střechy, utržené plechy i posunuté krovy. V Ulici Polní uletěla střecha z objektu na zahradu, pomoc hasičů vyžadovaly situace také na ulicích Sladovní a Stan. Masara. „Na panelovém domě hasiči pomocí výškové techniky provedli opětovné připevnění utržených plechů, zde byla situace ale nejsložitější. Obyvatelé si nyní musejí zajistit celkovou opravu střechy," dodal Hošák.

Hasiči odstraňovali popadané stromy také z kolejišť, a to v Mladějovicích na Olomoucku, v nočních hodinách drážní hasiči z Přerova vyjeli na pomoc i do Zlínského kraje. Zásahy hasičů pokračovaly i dnes brzy ráno. Veškeré události se obešly bez zranění.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, počasí, hasiči, bouře, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.