čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Tropické počasí bude pokračovat i příští týden

Vedra vydrží na jihu Čech, na Moravě a ve Slezsku i v pondělí, ve zbytku země se jen slabě ochladí. Nejteplejším dnem nadcházejícího týdne má být podle předpovědi úterý, kdy mohou teploměry zejména na jihu Moravy vyšplhat až ke 37 stupňům. Horké a místy tropické počasí vydrží v Česku až do víkendu, občas se dají čekat přeháňky a bouřky.

"Teplé počasí bude pokračovat i na začátku srpna, výstrahu před vysokými teplotami budeme v dalších dnech upřesňovat," uvedl dnes na webu Český hydrometeorologický ústav. Podle dlouhodobé předpovědi má být druhý prázdninový měsíc teplotně spíše nadprůměrný, chladněji zřejmě bude v týdnu od 14. do 20. srpna. Srážky nebudou nijak výjimečné.

Lidé by ve vedrech měli omezit tělesnou zátěž a vyhýbat se pobytu na přímém slunci hlavně v poledních a odpoledních hodinách, zvláště opatrní by měli být děti, starší a nemocní lidé. Děti ani zvířata by neměly zůstávat ve stojících automobilech. Doporučuje se také pít víc neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu a při pobytu na přímém slunci se chránit opalovacími krémy, slunečními brýlemi a pokrývkou hlavy. Při použití klimatizace by měl být rozdíl venkovní teploty a klimatizovaného prostředí kolem pěti stupňů Celsia.

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.