pátek 29. března 2024 Taťána

Senátor Kantor k odvolání hejtmana: Zneužití voličů nabralo takové obrátky, jako už dlouho ne, říká

Senátor Lumír Kantor, který vystoupil i na pondělním zastupitelstvu, na kterém došlo k odvolání hejmana Košty a zvolení nového hejtmana, Ladislava Oklešťka, se později na svém Facebooku obsáhle k celému procesu vyjádřil.

Na začátku svého příspěvku, který vyvěsil na svoje oficiální facebookové stránky, zdůraznil, že příspěvek není podporou pro žádnou politickou stranu nebo jednotlivého člověka. „Z mého pohledu jsou tahanice o pozici hejtmana a mocí s tím spojenou ostudou kraje,“ uvedl Kantor na začátku příspěvku.

„Dnes jsem zahlédl plakát z podzimu. V bělostných košilích si tehdejší kandidát na hejtmana a předseda hnutí Ano notují o veselém životě seniorů. Pomíjivost „přátelské podpory“ na billboardech jen podtrhuje povrchnost těchto marketingově řízených volebních kampaní. Uběhlo pár měsíců. Statisíce obyvatel tohoto kraje jsou nyní přesvědčováni, že hejtman je mimořádně neschopný člověk. Národu se dostane pokrytecké omluvy od těch, kteří současného hejtmana vymysleli a stvořili. Ospravedlnění má zastřít skutečnost, že výběr kandidáta byl naprosto amatérský," píše dál Kantor na adresu hnutí ANO.

Podle Kantora se může jevit volba hejmana jako selhání systému. Z pohledu Lumíra Kantora jde však o cynismus a opovržení svobodnými volbami jako základní demokratickou hodnotou.

„Společnost není otřesena neschopností vedení ANO vybrat správného kandidáta. Ale většina z nás je šokována jinou věcí. Zneužití voličů totiž nabralo takové obrátky, jako už dlouho ne. Na koho se tedy spolehnout? Na ty, kteří se chlubí, že nejsou politiky a přitom bezelstně politikaří s míněním statisíců občanů? Zklamaní občané Olomouckého kraje nemohou jen tak jednoduše své domovy přemístit. Byl bych rád, aby si ti, kdo dnešní krizi zavinili, uvědomili, že jim velké množství voličů dalo důvěru. A ta byla vzápětí pošlapána," sděluje ostře Kantor na Facebooku.

Text v celém znění naleznete zde.

Čtěte více:

 

Autoři | Zdroj Facebook Lumíra Kantora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.