úterý 16. dubna 2024 Irena

Společnost

Průměrné náklady na jedno dítě vychází o prázdninách na 12 tisíc korun

Průměrné náklady na jedno dítě o letních prázdninách vycházejí rodičům na 11.585 korun. Zatímco u 13 procent dětí rodiče nevynakládají žádné peníze navíc, takže jsou nejspíše jen doma nebo u dědečků a babiček, pětina rodičů investuje pět až deset...

Funkci důležitého genu u rostlin rozluštili olomoučtí vědci

Rostlinní genetici z olomoucké laboratoře Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR (ÚEB AV ČR) popsali jako první na světě funkci dvou genů huseníčku rolního a jejich vliv na vlastnosti této modelové rostliny.

FOTO/VIDEO: Výlety s Holbou k pramenům Jeseníků jsou zpět. V sobotu se jde na Vřesovou studánku

Pivovar Holba chystá pro milovníky přírody a výletů už pátý ročník seriálu s názvem Z pramenů Jeseníků. Cílem prvního z letošních výletů bude Vřesová studánka. Vychází se v sobotu 20. července a připojit se můžete i vy.

POČASÍ NA PONDĚLÍ: Polojasná obloha, déšť a bouřka, takové bude pondělí

Polojasno, přechodně až oblačno a místy přeháňky, ojediněle bouřka. Nejvyšší teploty 22 až 25 °C, na horách 14 až 18 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s. Mějte fajn pondělí!

POČASÍ NA NEDĚLI: Dnes nás čeká déšť, bouřky a zatažená obloha

Oblačno až zataženo, na většině území s přeháňkami nebo občasným deštěm, ojediněle i bouřky. Večer ustávání srážek a protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severní vítr 2 až 6 m/s....

Provozovatelka baru svou oslavou narozenin rušila noční klid. Hrozí jí pokuta až sto tisíc

Minulou sobotu po půlnoci řešili prostějovští strážníci rušení nočního klidu v baru nedaleko centra města.

Dívku zranil elektrický proud, když lezla na sto padesát metrů vysoký vysílač

Úraz elektrickým proudem utrpěla dívka, která dnes lezla na 150 metrů vysoký vysílač nedaleko Dobrochova na Prostějovsku. V osmdesátimetrové výšce lezkyni zasáhl elektricky proud a hasiči ji museli snést dolů.

Chátrající sušárnu chmele v Odrlicích zachránila parta nadšenců

Parta nadšenců zachránila historickou budovu bývalé sušárny chmele v Odrlicích u Litovle na Olomoucku, která bez užitku desítky let chátrala a kvůli špatnému technickému stavu jí hrozila demolice.

POČASÍ NA SOBOTU: Dnes bude zatažená obloha, zaprší a místy se vyskytnou bouřky

Ráno a dopoledne oblačno, místy až zataženo a ojediněle slabý déšť. Odpoledne a večer oblačno, přechodně i polojasno a na většině území přeháňky, místy bouřky. Nejvyšší teploty 20 až 23 °C, na horách 13 až 17 °C. Zpočátku slabý jihozápadní až...

Arcibiskup Graubner odjel na Ukrajinu povzbudit věřící. Bude se tam konat národní pouť

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner odjel na Ukrajinu, chce povzbudit věřící na sobotní národní pouti v ukrajinské Zarvanycji. Na návštěvu jej pozvali ukrajinští biskupové.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.