pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Společnost

Bezplatný seminář o lupénce proběhne v úterý v olomoucké nemocnici

V Moresově posluchárně, která se nachází v areálu Fakultní nemocnice Olomouc, proběhne cyklus seminářů o možnostech léčby lupénky pro pacienty, rodinné příslušníky, zdravotníky a veřejnost.

POČASÍ NA NEDĚLI: Povane čerstvý vítr a bude pršet

Zpočátku zataženo a místy občasný déšť, v polohách nad 900 m sněžení. Během dne od východu ustávání srážek a postupně ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 10 až 13 °C, na horách 2 až 6 °C. Čerstvý severovýchodní až východní vítr 4 až 9 m/s. Mějte...

Přerované mohou Den Země oslavit ve středu v ornitologické stanici a Michalově

Den Země se každoročně připomíná 22. dubna. V původním pojetí jsou to „oslavy jara“, dnes se stal už spíše ekologicky motivovaným svátkem upozorňujícím na dopady ničení životního prostředí.

Během ornitologické akce v Tovačově viděli lidé housata hus velkých

První jarní ornitologickou exkurzi pro veřejnost uspořádal dnes Moravský ornitologický spolek. Účast nebyla kvůli špatnému počasí vysoká, obecně však zájem o ornitologické exkurze roste řekl místopředseda Moravského ornitologického spolku Jiří...

FOTO/VIDEO: Hasiči z Olomouckého kraje byli oceněni na 10. ročníku ankety Hasič roku

11. dubna proběhl jubilejní 10. ročník ankety Hasič roku ve Španělském sále Pražského hradu.

Po srážce s vlaky dnes zemřeli dva lidé. K neštěstí došlo v Hranicích a Mohelnici

Dva lidé zemřeli dnes dopoledne v Olomouckém kraji po srážce s vlaky. Neštěstí se stala v Hranicích na Přerovsku a Mohelnici na Šumpersku řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Moderní učebny, výtah, dílny nebo nový nábytek, olomoucké školy se dočkají lepšího vybavení

Nové odborné učebny zlepší zázemí tří základních škol v Olomouci. Moderní třídy pro výuku informatiky, přírodovědných, multimediálních i jazykových předmětů, ale třeba i dílen, mají letos vzniknout v ZŠ Heyrovského, ZŠ Gorkého v Pavlovičkách a v...

Občané žádali výstavbu nových chodníků i silnice, radní nechali zpracovat studii území

Přerovské ulice Jarní a Hostýnská vznikly v letech 2009 až 2014 coby nová lokalita rodinného bydlení. K domům byly vybudovány chodníky – ty však nemají další návaznost, zejména pak na ulici Durychovu.

V Lipové-lázních na Jesenicku vyhořela střecha ubytovací chaty

V obci Lipová-lázně na Jesenicku včera v pozdních večerních hodinách vyhořela střecha chaty, kde bylo ubytováno asi třicet dětí a sedm dospělých.

POČASÍ NA SOBOTU: O víkendu bude zataženo, větrno a zaprší

Převážně zataženo, místy, zejména na Jesenicku, s občasným deštěm, v polohách nad 500 m, postupně 1000 m srážky sněhové. Nejvyšší teploty 5 až 8 °C, na horách -2 až +2 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s. Mějte fajn sobotu!

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.