čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost

Majitel Aidy na Horním náměstí neměl povolení na stoly a židle před cukrárnou

Včera v poledne olomoučtí strážníci při kontrolní činnosti zjistili, že se před cukrárnou Aida na Horním náměstí nachází na chodníku rozestavěné stolky a židle. Jednalo se asi o patnáct židlí a pět stolů, majitel k nim však neměl povolení.

Na křižovatce havaroval náklaďák vezoucí železný šrot. Ten se vysypal na cyklostezku a chodník

Na okružní křižovatce ulic Dolní a Kralické v Prostějově došlo v úterý před pátou hodinou odpoledne k havárii náklaďáku Mercedes-Benz.

Zraněním motorkáře skončila nehoda, ke které došlo kvůli předjíždění

V úterý kolem sedmé hodiny ráno se na silnici ve směru z Chomoutova do Štěpánova stala dopravní nehoda.

POČASÍ NA ČTVRTEK: Většinu dne bude zataženo, bude vát čerstvý vítr

Většinou zataženo a místy déšť, v polohách nad 600 m sněžení. Nejvyšší teploty 6 až 9 °C, na horách -2 až +2 °C. Čerstvý severovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Mějte fajn čtvrtek!

Muž z obchodu sebral prázdnou přepravku, za kterou požadoval u pokladny peníze. Dostal pokutu

V hypermarketu v ulici Pražská chtěl podvodem přijít k penězům osmatřicetiletý muž z Liberce.

Fashion Event Dotek již potřetí podpoří organizaci Mamma HELP

Studentská nezisková událost Fashion Event Dotek zavítá letos poprvé do hanácké metropole Olomouc. Uskuteční se již tuto sobotu 13. 4. 2019 od 10:00 v neotřelých prostorách bývalého jezuitského konviktu.

Lidstvo by se mělo rozšířit minimálně na blízké vesmírné objekty a založit si tam kolonie, říká astronaut Andrew Feustel

Pilotované kosmické lety budou mít podle amerického astronauta Andrewa Feustla i v budoucnu vedle automatických sond nezastupitelnou roli ve vědeckém výzkumu a dalším zkoumání vesmíru.

Část areálu poutního místa na Boží hoře byla prohlášena kulturní památkou

Ministerstvo kultury zařadilo na seznam tři ze sedmi nemovitostí, které navrhovali památkáři, a jež tvoří ucelený soubor. Památkové ochrany se dostalo kostelu Panny Marie Bolestné, k němuž vede od města křížová cesta, kříži před jeho vstupem a...

Zájemci o pozorování ptactva se mohou zúčastnit první jarní ornitologické exkurze

V sobotu 13. dubna se uskuteční první ornitologická exkurze pro veřejnost, kterou pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO.

VIDEO: Vojenské sklady u Velkomoravské ulice jdou do aukce. Vyvolávací cena je 300 milionů

Rozlehlý areál bývalých vojenských skladů v sousedství rušné Velkomoravské ulice v Olomouci, který už je léta prázdný a bez užitku chátrá, bude na začátku května nabídnut investorům ve veřejné elektronické dražbě za vyvolávací cenu 300 milionů...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.