pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Společnost

Více než milion svazků čeká stěhování do nového depozitáře vědecké knihovny. Přesun potrvá čtyři měsíce

V ideálních podmínkách budou už co nevidět uloženy svazky, které vlastní olomoucká vědecká knihovna. Ta má totiž zbrusu nový depozitář, který vyrostl díky krajské investici v Olomouci – Hejčíně.

POČASÍ NA STŘEDU: Dnes bude oblačno, na horách zasněží

Oblačno, místy přechodně i polojasno. Na horách místy, jinde jen ojediněle přeháňky, zpočátku nad 400 m, odpoledne nad 900 m sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °c. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až...

Jantarová cyklostezka spojí Bystročice s Nedvězím. Vybudovaná by měla být do konce letošního roku

Již brzy se propojí Bystročice a Nedvězí novou cyklostezkou. Olomouc a Bystročice spolu financují tento projekt a hledají firmu, která cyklostezku postaví.

Za pokus o vraždu manželského páru si muž odpyká dvacet let za mřížemi

Za pokus o vraždu manželského páru v Petřvaldu na Karvinsku si sedmačtyřicetiletý Maroš Gajdošík ze Slovenska definitivně odpyká 20 let ve vězení.

Noc vzdělávání nabídne přednášky a diskuze. Dozvíte se víc i o unschoolingu a zero waste

Akce s názvem Noc vzdělávání startuje ve středu 27. března v 17:00 a je určena pro rodiče, učitele, studenty i širokou veřejnost.

V přírodní rezervaci Království u Grygova bude bezzásahová zóna

V městském lese Království bude bezzásahová zóna. Se zvýšenou ochranou souhlasil správce rezervace - olomoucký krajský úřad.

Muž při běhání vylepoval plakáty na nelegální plochy. Dopadli ho strážníci

V neděli dopoledne byl přerovskými strážníky zadržen čtyřiačtyřicetiletý muž, který si šel zaběhat a během svého výklusu vylepoval na nelegální plochy plakáty, které zvaly na koncert punkové kapely.

Řidiči vběhla pod auto srna, která z místa utekla. Vznikla škoda za padesát tisíc

V sobotu po čtvrté hodině odpoledne došlo ke srážce se zvěří. Dvaadvacetiletý řidič Audi srazil srnu, a to na silnici z obce Čehovice do obce Bedihošť.

Zfetovaný a opilý agresor napadl hosty v pohostinství. Po jednom muži hodil židli, druhého mlátil pěstmi

Osmatřicetiletý muž ze Šumperska se v sobotu před osmou hodinou večer dopustil výtržnictví, a to v pohostinství v malé obci na Šumpersku.

POČASÍ NA ÚTERÝ: Povane čerstvý vítr a odpoledne přijdou přeháňky

Proměnlivá oblačnost, místy, zejména odpoledne a večer přeháňky, nad 500 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný, během dne přechodně čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.