sobota 20. dubna 2024 Marcela

Společnost

Olomoučtí operátoři tísňové linky pomohli řidiči kamionu, kterého postihla mrtvice v Anglii

Stalo se již tradicí, že si Evropané každoročně 11. února připomínají Evropský den linky 112. Prostřednictvím tohoto jednotného evropského čísla tísňového volání se lidé v nouzi mohou dovolat pomoci záchranářů, a to ve všech státech Evropské unie.

Masopustní veselí oživí centrum Olomouce už v sobotu. Na návštěvníky čeká bohatý kulturní program

Masopustem se nazývá období, které začíná těsně po svátku Tří králů a končí v úterý před Popeleční středou, kterou začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Olomoucká Drbna a Vaulteři darují krev. Přidejte se k nám na Valentýnský odběr

Na 14. února připadá den svatého Valentýna a právě na tento den připravilo Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc speciální akci, ke které se připojí redakce Olomoucké Drbny a členové olomouckého coworkingového centra Vault 42.

Fakultní nemocnice rozšířila zákaz návštěv o další kliniky. Dětská klinika je mezi nimi také

Již sedm klinik Fakultní nemocnice Olomouc vyhlásilo zákaz návštěv. K tomuto kroku byly nuceny přistoupit v souvislosti se zvýšeným výskytem akutních respiračních onemocnění.

Lyžaři i běžkaři si užívali o víkendu v Jeseníkách. Lyžařské areály byly plné i díky jarním prázdninám

Vysokou návštěvnost hlásí řada lyžařských areálů v Jeseníkách. Méně lidí bylo však oproti předchozím víkendům v nejvyšších partiích hor, kde byla výstraha přes silným větrem a horská služba nedoporučovala hřebenové túry.

Hádka ve skupině mladíků skončila rvačkou. Došlo k napadení pěstmi a obuškem

V sobotu po jedenácté hodině večer se v Přerově v ulici Hranická nepohodla skupinka čtyř mužů a došlo mezi nimi ke slovní rozepři.

Dívka, která se nevrátila ze školy domů, se našla

Olomoučtí policisté odvolali pátrání po čtrnáctileté Natálii Zvárové z Olomouce, která se pohřešovala od čtvrtka. Dívka se nevrátila ze školy domů a nebyla k zastižení.

POČASÍ NA PONDĚLÍ: Ráno bude pršet, večer sněžit. Ochladí se a povane čerstvý vítr

Zataženo až oblačno, ráno místy, postupně na většině území občasný déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 600 m sněžení. Během odpoledne proměnlivá oblačnost a místy smíšené, v polohách nad 400 m sněhové přeháňky. K večeru sněhové přeháňky ve...

Muž nahlásil krádež svého auta. Nakonec si uvědomil, že jen zapomněl, kde zaparkoval

Ve čtvrtek odpoledne přišel na policejní služebnu muž oznámit, že mu mezi 2. a 7. únorem někdo ukradl Renault Megane, který zaparkoval v ulici Sušilova v Přerově u křižovatky s ulicí Jungmannovou. Jednalo se o vůz vyrobený v roce 2004 v hodnotě...

Zimní údržba silnic a chodníků v Olomouckém kraji se letos prodraží

Jako výrazně náročnější hodnotí letošní zimní údržbu správci silnic v Olomouckém kraji, kteří kvůli četnějšímu a vydatnějšímu sněžení posílají do terénu techniku i personál častěji než obvykle.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.