pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Společnost

Problémy v Hranicích mohu lidé nahlásit pomocí nové mobilní aplikace

Na problémy v ulicích Hranic na Přerovsku mohou obyvatelé nyní upozornit zástupce města prostřednictvím nové webové aplikace s názvem Zlepši své město.

POČASÍ NA NEDĚLI: Na začátku dne bude oblačno až zataženo, v jeho závěru místy zaprší

Zpočátku oblačno, během dne od západu až zataženo, v závěru místy déšť. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Zpočátku mírný jižní vítr 3 až 7 m/s, od vyšších poloh čerstvý jihozápadní s nárazy 15 až 20 m/s, na...

V případě válečného konfliktu se neubráníme, tvrdí většina Čechů

I když naprostá většina české veřejnosti si myslí, že suverenitu státu je třeba bránit za každou cenu, téměř tři pětiny lidí pochybují o schopnosti republiky se v případě konfliktu bránit.

ČokoFest rozvoní Šantovku již příští víkend. Nabídne čokoládové pivo, workshopy i dílničky pro děti

Čokoládový Festival 2019 rozvoní Šantovku od 15. do 17. února. Všichni milovníci čokolády a cukrovinek si mohou pochutnat na spoustě dobrot.

Náletový javor mléč, který roste v centru Přerova, má hodnotu půl milionu. Překáží, ale kácet se nebude

O osudu vzrostlého javoru se dnes rozhodovalo přímo v místě, kde zhruba před šedesáti lety začala náletová dřevina růst – ve dvoře domu v Kratochvílově ulici v Přerově.

Nejstarší žirafa Zaira z olomoucké zoo musela být kvůli nemoci utracena

V olomoucké zoo musela být tento týden utracena nejstarší žirafa ze stáda. Měla nemocné klouby a už se kvůli silným bolestem nemohla ani pohybovat.

POČASÍ NA SOBOTU: Během dne zaprší a povane mírný vítr

Oblačno až zataženo, přechodně polojasno. Během dne místy občasný déšť, v polohách nad 700 m sněžení. Večer ustávání srážek. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7...

Řidič během jízdy manipuloval s lahví a nevěnoval plně pozornost řízení. Naboural do zábradlí a i se spolujezdkyní skončil v nemocnici

Včera ráno jel osmadvacetiletý řidič Renaultem Megane ulicí Palackého v Kojetíně. Kvůli jeho nepozornosti však nedojel do cíle.

Zloděj před policií utíkal s batohem, ve kterém měl čtrnáct kilo čokolád. Ve snaze uniknout skočil do řeky a zmizel pod hladinou

Kuriózní případ se odehrál v neděli 3. února po sedmé hodině večer v jednom ze zábřežských supermarketů. Zajímavý příběh odstartovala nevydařená krádež. Brzy se policejní pronásledování změnilo v záchranu života.

VÍKEND PODLE DRBNY: Zúčastněte se soutěže v pojídání jitrnic, seznamte se s prací záchranných složek nebo vezměte děti na pohádku

Máte rádi jitrnice a škvarky? Pak nemůžete chybět na zabijačkových hodech. Pro děti je program na tento víkend bohatý a možností spousta. A pokud chcete vypustit páru po pracovním shonu, tak si zajděte zařádit na dnešní rockový koncert.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.