čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost

Policie pátrá po muži, který se zbraní v ruce vyloupil poštu. K jeho dopadení může pomoci i kamerový záznam z auta

Šumperští kriminalisté žádají občany o pomoc při pátrání po pachateli, který v úterý 5. února odpoledne vyloupil poštu v Dolních Studénkách.

Testy ukázaly, že v ovocných čajích se často vyskytují pesticidy, dětské nejsou výjimkou

Výrobci doporučují zařadit ovocné čaje do pitného režimu dětí už v prvním roce života. Rodiče právem očekávají, že přinejmenším dětské čaje budou v odpovídající kvalitě. Spotřebitelská organizace dTest otestovala porcované ovocné čaje a přinesla...

Jeseník uvažuje o prodeji hotelu Slovan a nákupního centra Alkron na Masarykově náměstí

Město Jeseník zvažuje prodej hotelu Slovan a obchodního centra Alkron. Obě nemovitosti na Masarykově náměstí, z nichž jedna prošla v nedávné minulosti rekonstrukcí a druhá vznikla jako nová, jsou nyní pronajaté na několik let. Konečné slovo, zda...

V prameništi Lesnická budou vodohospodáři nadále hledat vodu

V minulém roce byl v prameništi Lesnická realizován dvě stě metrů hluboký průzkumný vrt se záměrem použít jej pro zásobování města pitnou vodou.

Jaké jsou podmínky v olomouckých domácnostech? To bude zjišťovat Český statistický úřad

Český statistický úřad letos organizuje výběrové šetření životních podmínek českých domácností. Jde o získání dlouhodobě srovnatelných údajů o sociální a ekonomické situaci obyvatel. Šetření probíhá do 26. května 2019.

Čtyři kliniky Fakultní nemocnice Olomouc vyhlásily zákaz návštěv

Čtyři kliniky Fakultní nemocnice Olomouc vyhlásily zákaz návštěv. K tomuto kroku byly nuceny přistoupit v souvislosti se zvýšeným výskytem akutních respiračních onemocnění.

Žalobce v metanolové kauze chce vyšší tresty. Obžalovaní vinu popírají a žádají o zproštění

Vyšší tresty u pěti z šesti obžalovaných žádá před olomouckým vrchním soudem v kauze ostravské metanolové větve státní zástupce. Obžalovaní vinu popírají a odvolací soud žádají většinou o zproštění.

Za brutální vraždu bezdomovce si muž odpyká sedmnáct let ve vězení. Vrah má dvaadvacet záznamů v trestním rejstříku

Za ubití bezdomovce v Olomouci si padesátiletý Zdeněk Zahradník odpyká definitivně sedmnáct let vězení. Rozsudek olomouckého krajského soudu, proti kterému se muž odvolal, včera potvrdil Vrchní soud v Olomouci.

FOTO/VIDEO: Ve Fakultní nemocnici Olomouc se otevřelo nové oddělení následné intenzivní péče

Ve Fakultní nemocnici Olomouc se otevřelo nové oddělení Následné intenzivní péče a Dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (NIP/DIOP).

POČASÍ NA ČTVRTEK: Přes den bude přibývat oblačnosti, v noci zasněží

Jasno nebo skoro jasno. Ráno místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti a v noci na pátek občas sněžení, ojediněle i mrznoucí srážky s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.