čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost

Počet trestných činů spáchaných přes internet roste. Oběti kyberkriminality jsou i uživatelé seznamek

Výrazný nárůst trestné činnosti páchané prostřednictvím internetu zaznamenali loni policisté v Olomouckém kraji. Zvýšil se především počet podvodů a úvěrových podvodů, které se přesouvají právě do tohoto prostředí.

FOTO: V panelovém domě vzplál adventní věnec. Muselo být evakuováno pětadvacet osob

Minutu po půlnoci se tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vydaly na pomoc lidem v panelovém domě v Prostějově.

Dopravu řidičům místy komplikují namrzající silnice. Úsek mezi Kozlovem a Velkým Újezdem byl uzavřen

Namrzající vozovky mohou místy zkomplikovat dopravu řidičům v Olomouckém kraji. Silnice mezi Kozlovem a Velkým Újezdem na Olomoucku je neprůjezdná kvůli ledovce a popadaným stromům, ledovku hlásí policisté i v obci Rouské na Přerovsku.

POČASÍ NA ÚTERÝ: Obloha bude polojasná a bude vát proměnlivý vítr

Polojasno až skoro jasno, ráno místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne přechodně až oblačno. Nejvyšší teploty -1 až +2 °C, na horách -5 až -1 °C. Slabý proměnlvý, přechodně mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s. Mějte fajn úterý!

Kvůli sněhu se uzavřel park Michalov i městský hřbitov v Přerově. Lidé by při pobytu venku měli být opatrní

Kvůli velkému množství sněhu, který spadl v noci na dnešek, uzavřeli dnes zástupci Přerova park Michalov i městský hřbitov. Důvodem je především snaha o bezpečnost lidí, které by mohly poranit větve padající pod nánosem sněhu.

Nemocní plní ordinace v Olomouckém kraji. Přibývá pacientů s akutními respiračními chorobami

Ordinace v Olomouckém kraji se nadále plní pacienty s akutními respiračními chorobami. Za uplynulý týden se zvýšila nemocnost ze 1497 na 1667 případů na sto tisíc obyvatel.

Na řece Moravě vzrostla hladina. Olomouci však povodně nehrozí

Zvýšený průtok zejména v horních částech povodí Moravy, silný vítr a výskyt náledí čekáme kvůli stávajícímu charakteru počasí. Dosažení stupňů povodňové aktivity se v Olomouci však neočekává.

Řidič usedl za volant poté, co se posilnil kokainem. Policii se přiznal a přišel o řidičák

V Prostějově v sobotu večer byl u křižovatky směrem na Čechovice kontrolován policejní hlídkou osmatřicetiletý řidič Citroenu C3. Dechová zkouška byla negativní, ale u testu na drogy byl výsledek opačný.

Agresivní muž si šel do domu své bývalé družky vyřídit účty. Na pomoc si vzal sekeru a nezastavila ho ani přítomnost dcery

V sobotu večer přišel třiačtyřicetiletý muž na nečekanou návštěvu do rodinného domu. Tam hledal svou bývalou přítelkyni, se kterou chtěl řešit majetkové spory. Na pomoc si vzal sekeru.

Řidička vjela na červenou na železniční přejezd, kde uvízla. Aby se zachránila, musela prorazit závoru

Včera odpoledne jela čtyřiatřicetiletá žena Volkswagenem Passat ve směru od Bělotína na Polom. Řidička však přehlédla červené výstražné světlo na železničním přejezdu a vjela na něj.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.