pátek 29. března 2024 Taťána

Společnost

V Jeseníkách leží dva metry sněhu, lyžařské areály jsou plně v provozu

V nejvyšších částech Jeseníků leží téměř dva metry sněhu a v lavinových katastrech jsou podle horské služby naváté až čtyři metry. Lyžařská střediska jsou v plném provozu, s nedostatkem sněhu problém rozhodně nemají. Užívat si na horách mohou i...

Podvodnice navázala vztah s hendikepovaným mužem. Donutila ho vzít si půjčky, pak se s ním rozešla

Hraničtí policisté podezírají z přečinu podvod devětatřicetiletou ženu z Hranic. Ta totiž navázala vztah s hendikepovaným mužem, kterého přinutila, aby si vzal několik půjček.

Ananas, jackfruit či liči. Afrika se bude o víkendu ochutnávat na Výstavišti Flora

Česko-ugandský food projekt Virunga se s ochutnávkou kvalitního exotického ovoce dovezeného přímo z Afriky vrací do Olomouce. Návštěvníci Výstaviště Flora Olomouc mohou v neděli ochutnat například největší ovoce na světě jackfruit.

Ženě spadl z kočárku batoh. Pohotový zloděj ho sebral a z místa zmizel

Včera před patnáctou hodinou šla čtyřicetiletá žena s kočárkem po náměstí Spojenců v Prostějově, když v tom jí náhle upadl na zem batoh, který měla zavěšený na rukojeti kočárku. Toho využil zloděj.

Nejkrásnější alej mají v Zábřehu u rybníka Oborník. Lipová alej se v anketě umístila na prvním místě v rámci Olomouckého kraje

Lipová alej na hrázi u rybníka Oborník v Zábřehu se stala alejí Olomouckého kraje za rok 2018 díky 167 hlasům získaným v anketě Alej roku. V 8. ročníku celostátní internetové hlasovací ankety pořádané spolkem Arnika letos soutěžilo rekordních 92...

FOTO/VIDEO: Měřili jsme tloušťku ledu na Poděbradech. O víkendu by mělo být bruslení bezpečné

Když jsme vrtali včera, měl led asi deset centimetrů, říká provozovatel Poděbrad u Olomouce Jiří Holub. Společně jsme dnes udělali další díru do ledu. Led byl dnes v jednu odpoledne silný třináct centimetrů.

Zdrogovaná řidička usedla za volant i přes tři zákazy řízení. O pár hodin později se stejně provinil její přítel

V úterý dopoledne kontrolovali policisté řidičku ve Vrahovické ulici v Prostějově. Zjistili, že žena řídila pod vlivem drog. O několik hodin později se stejného prohřešku dopustil i její přítel.

Opilý muž vyhrožoval své přítelkyni zabitím, zatímco ji urážel a mlátil pěstí do zad

Ve středu v podvečer přijali policisté oznámení o fyzickém napadení ženy jejím druhem. Incident se odehrál v rodinném domě v obci na Konicku.

Řidič řídil pod vlivem a překročil povolenou rychlost v obci. Přišel o řidičák

Ve středu odpoledne kontrolovali policisté ve Velké Bystřici auto značky Volkswagen Caddy. Řidič totiž překročil maximální povolenou rychlost. Jak se později ukázalo, tak navíc řídil pod vlivem alkoholu.

Stav ovzduší se v Olomouckém kraji zlepšil. Smogová situace byla odvolána

Stav ovzduší v Olomouckém kraji se v noci zlepšil, a meteorologové proto dnes ráno odvolali v celém kraji smogovou situaci. Kvůli vysoké koncentraci polétavého prachu ve vzduchu ji vyhlásili v noci z pondělí na úterý. Vyplývá to z údajů Českého...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.