pátek 29. března 2024 Taťána

Společnost

Nová vyšší odborná škola pro zdravotní sestry vznikne v Přerově

V Přerově vznikne vyšší odborná škola, která bude zaměřena na výuku budoucích zdravotních sester. První studenty by měla přivítat ve školním roce 2020/2021.

Dvě srny našly smrt pod koly aut. Řidičům vznikla škoda za několik tisíc

Včera večer na Šumpersku potrápila řidiče lesní zvěř. Došlo tam ke dvěma dopravním nehodám.

V Olomouckém kraji vyhlásili meteorologové smogovou situaci kvůli polétavému prachu

Meteorologové v noci vyhlásili v Olomouckém kraji smogovou situaci. Důvodem jsou vysoké koncentrace polétavého prachu. Není vyloučeno vyhlášení regulace, upozornil Český hydrometeorologický ústav.

POČASÍ NA ÚTERÝ: Čeká nás nízká oblačnost a ráno nadále mrznoucí mlhy

Skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -9 až -13 °C, ojediněle kolem -15 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s....

Lidé volají hasiče k případům zamrzlých labutí na vodě. Většinou se hasič namočí zbytečně

Operační středisko hasičů v Olomouckém kraji v posledních dnech častěji eviduje volání na tísňovou linku s tím, že na vodní hladině přimrzla labuť. Na místo pak vždy vyjedou hasiči se člunem a snaží se k labuti dostat a zachránit ji. Ve většině...

Tříkrálová sbírka v olomouckém děkanátu slaví nový rekord, vybralo se o 173 tisíc korun více než loni

Tříkrálová sbírka je viditelným důkazem, že lidem není lhostejný osud bližních. Díky štědrosti dárců činí výtěžek sbírky v olomouckém děkanátu rekordních 1 823 628 korun. Za dvacet let svého trvání se sbírka stala příležitostí netradičního...

Opilý muž spadl do Mlýnského potoka a nedařilo se mu z něj dostat. Navíc mu proud odnesl batoh

V pátek odpoledne přijalo Operační středisko Městské policie Olomouc oznámení o muži, který byl podnapilý a brodil se korytem Mlýnského potoka.

Policie hledá svědky dopravní nehody, při které řidič srazil cyklistu a z místa nehody ujel

V neděli 20. ledna v 17:45 došlo v Šumperku v křižovatce ulic M. R. Štefánika a 28. října ke střetu osobního auta s cyklistou.

Muž poslal své manželce fotku prášků, které spolykal a zapil je alkoholem. Důvodem byl jejich rozchod

Policisté přijali v nočních hodinách oznámení od ženy, které manžel poslal fotku většího množství léků, které údajně snědl a zapil alkoholem.

FOTO: Dnes ráno bylo možné pozorovat úplné zatmění Měsíce. Další nás čeká v roce 2025

Dnes asi od půl páté ráno do svítání bylo možné nevysoko nad západním obzorem pozorovat úplné zatmění Měsíce. Měsíc se ocitl ve stínu Země. Jedná se o relativně vzácný, ale o to krásnější astronomický úkaz.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.