čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Společnost

POČASÍ NA NEDĚLI: Oblačná obloha se postupně vyjasní a povane slabý vítr

Oblačno, postupně od severu polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s. Mějte fajn neděli!

FOTOGALERIE: Šantovku dnes ovládly desítky cosplayerů. Podívejte se na nádherné masky!

Galerii Šantovka v sobotu v rámci Cosplay festivalu 2019 přenesly desítky cosplayerů do úplně jiného dvěta. Cosplay festival v Olomouci se pyšní titulem největší veřejné přehlídky oživlých postav z předloh jako anime, manga, comics, superhrdinské...

Přelom března a dubna bude patřit psím hrdinům. Nominujte psa do Ankety statečné psí srdce!

Tak jako každý rok, tak i letos můžete nominovat psa ať už vlastního nebo z okolí, který zachránil někomu život nebo zdraví. Anketa Statečné psí srdce bude vybírat a odměňovat už po deváté.

PRŮZKUM: Třetina Čechů chodí do práce i nachlazená, kolegům to vadí

Třetina Čechů a Slováků chodí podle průzkumu STEM/MARK do práce, i když je nachlazená. Přitom téměř 70 procentům z nich vadí, když jejich kolegové chodí do práce nemocní. Podle lékařů stoná dospělý průměrně asi čtyřikrát ročně, děti osmkrát.

Nová kniha je věnována sběrateli hanáckých lidových písní Janu Poláčkovi

Sběrateli hanáckých lidových písní Janu Poláčkovi je věnována stejnojmenná kniha, kterou vydal spolek Folklorum za finanční podpory města Prostějova. Kniha obsahuje vybrané články, statě, dobové fotografie, recenze a dokumenty, díky kterým čtenář...

POČASÍ NA SOBOTU: Skoro jasno a během dne bude přibývat oblačnosti

Skoro jasno až polojasno, během dne od jihozápadu přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty -2 až +1 °C, na horách -7 až -3 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s. Mějte fajn sobotu!

Uplynulý rok v Zoo Olomouc v číslech: Přes 357 tisíc návštěvníků či 327 narozených mláďat

Rok se s rokem sešel a Zoo Olomouc přináší první čísla. Kolik přišlo návštěvníků, kolik se narodilo zvířat, kolik z nich bylo nejvzácnějších, kolik stálo krmivo, o kolik stavebních počinů se zahrada rozrostla.

Řidič jel rychle po namrzlé silnici a dostal smyk. Naboural do veřejného osvětlení s obecním radarem

Včera po osmé hodině ráno došlo v ulici Olomoucká v Hlubočkách k dopravní nehodě osobního auta.

Kdo se stane učitelem roku 2019? Můžete podávat nominace

Město Olomouc vyhlašuje anketu o titul Učitel roku 2019 a titul Osobnost volnočasových aktivit pro děti a mládež roku 2019. Nominace může veřejnost podávat elektronicky nebo písemně do 25. února.

Jak na zdravý životní styl v digitální době? Odpověď nabídne sobotní seminář

Tuto sobotu 19. ledna 2019 proběhne v Olomouci seminář pro manažery se zaměřením na zdravý životní styl manažera v digitální době. Seminář se netradičně uskuteční na dvou místech.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.