čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Tento týden se otevře Skautský institut, který nabídne zázemí nejen pro skauty, ale i pro veřejnost

V sobotu budou otevřeny nové prostory Skautského institutu. Místo bude sloužit nejen skautům, ale i veřejnosti, jako prostor k setkávání a diskuzi.

Dne 17. listopadu budou na Dolním náměstí 27/38 v Olomouci otevřeny nové prostory pro Skautský institut, místo pro setkání, vzdělávání, zábavu i získávání studijních poznatků. Program začíná v 16:00.

Můžete se těšit na:

  • vernisáž výstavy fotografií o 100 letech republiky
  • požehnání prostor za účasti o. arcibiskupa Jana Graubnera
  • promítání filmu o 17. listopadu z pohledu osmnáctileté dívky
  • veřejná debata o smyslu 17. listopadu za účasti Dr. Květoslavy Princové, disidentky a vysokoškolské pedagožky a skauta, senátoraDr. Lumíra Kantora

Místo se stane komunitním prostorem, otevřenou platformou pro každého, kdo chce nechat svět lepší. Bude sloužit nejen skautům, ale i veřejnosti, jako prostor k setkávání a diskuzi témat, která hýbou současnou společností. Umožní občanské společnosti na té nejzákladnější úrovni setkávání a sdílení.

Součástí nově otvíraného skautského centra je i Krajský archiv Junáka (českých skautů). Inspirací pro tento projekt byl Skautský institut na Staromáku v Praze. V Olomouckém kraji skautuje 3.785 skautek a skautů v celkem 33 střediscích.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky skauti, Skautský institut

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.