úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Společnost

FOTO/VIDEO: Olomouc má první tři chytré odpadkové koše. Umí lisovat odpad a zahlásí, když jsou plné

Olomouc má tři nové smart koše. Jeden z nich byl dnes dopoledne nainstalován na třídě Svobody vedle smart lavičky před Českou spořitelnou, další dva pak na olomouckém přednádraží.

Podle odborníka se kvůli oteplování výrazně prodlouží vegetační období. Čekají nás také vichřice a extrémní přeháňky

Vegetační období v Česku se kvůli postupnému růstu průměrné roční teploty v příštích 30 letech podle prognóz vědců prodlouží až o měsíc.

Senioři se dnes zúčastnili cestování po kraji. Navštívili Javorník i jeskyně Na Pomezí

Staré autobusové nádraží na olomoucké Tržnici. Ve čtvrtek 20. června odtud o půl osmé ráno odjel autobus se seniory, kteří se přihlásili na výlet v rámci projektu Seniorského cestování.

POČASÍ NA PÁTEK: Dnes nás čeká ochlazení, déšť a zatažená obloha

Oblačno až zataženo, místy a během dne přechodně na většině území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, v...

Na Poděbradech a Plumlově je čistá voda vhodná ke koupání. Hygienici na místech odebrali vzorky

Vodní plochy v Olomouckém kraji, jejichž čistotu sledují hygienici, jsou před začátkem prázdnin v pořádku. Bez obav tak mohou lidé vyrazit k Plumlovské nádrži u Prostějova i na štěrkopísková jezera Poděbrady u Olomouce.

Den otevřených dveří v MORA MORAVIA nabídne kuchařskou show, komentované prohlídky i práci

MORA MORAVIA je legenda ve výrobě spotřebičů. V sobotu 29. června se v areálu společnosti v Hlubočkách bude konat Den otevřených dveří.

Fotokniha vytvořená v mobilu? S novou aplikací HappyFoto žádný problém. Dokonce ji můžete i sdílet

Opravdový unikát uvedla na trh v květnu letošního roku největší česká zásilková fotoslužba – HappyFoto. Představila novou aplikaci, ve které zákazník může své fotoprodukty nejenom tvořit, ale i sdílet. Například fotoknihu, které se už několik let...

Dobrovolníci se snaží zprůchodnit Cikánskou branku. Propojí park Pod Dómem s centrem Olomouce

Olomoučtí dobrovolníci se snaží zprůchodnit Cikánskou branku, která je součástí pozůstatků opevnění a ústí do současného letního kina. Propojuje tak park Pod Dómem s centrem Olomouce.

Strážníci se zaměřili na páníčky psů v rámci kampaně "Pes za to nemůže"

Strážníci Městské policie Prostějov se zaměřili na pejskaře. Na preventivní akci s názvem „Pes za to nemůže“ kontrolují, zda mají majitelé psů své čtyřnohé mazlíčky očipované, přihlášené na Magistrátu města Prostějova a zda dodržují pravidla...

FOTOGALERIE: Silné bouřky trápí náš kraj. Další by měly přijít dnes odpoledne

Včera vpodvečer se Olomouckým krajem opět prohnaly silné bouřky. Přívalové deště nejvíce zasáhly okolí Olomouce a Prostějova, zejména Čech pod Kosířem, Senice na Hané, Náměště na Hané, Seničky, Laškova, Olbramic, Lipové, Kojetína a dalších.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.