čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO/VIDEO: Rozsáhlý požár skladu s balíky slámy likvidují hasiči od včerejška

Hasiči stále likvidují rozsáhlý požár zemědělského skladu ve Štarnově na Olomoucku. Na místě zasahuje osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, z hořícího objektu vyvážejí pomocí nakladačů balíky slámy.

Jeden z hasičů utrpěl drobné zranění. Na místo míří statik, který rozhodne o tom, zda budou moci pokračovat práce uvnitř objektu, nebo se nechá sklad kontrolovaně dohořet, řekla dnes po 12:30 mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková. Požár byl hasičům nahlášen v pátek krátce před 18:00. Podle odhadů způsobil škodu zhruba za milion korun, příčina jeho vzniku zatím není známa. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že požár zasáhl balíkovanou slámu uskladněnou v obezděné hale a částečně v zastřešeném přístřešku o rozměrech asi 40 x 20 metrů.

Hasičům se rychlým zásahem podařilo druhou polovinu haly před požárem uchránit," uvedla Hacsiková. Hasiči stále slámu vyvážejí na volné prostranství, kde poté balíky rozebírají a dohašují. Jejich zásah zřejmě potrvá ještě nejméně několik hodin. Jelikož jednotky při hašení slámy spotřebovaly velké množství vody a místní hydrant jim už nestačil, musely dovážet vodu také z nedalekého Šternberka.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, sláma, Štarnov, hasiči

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.