čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Konec veteše na Floře Olomouc. Město reaguje na kritiku úrovně květinové výstavy

Vedení Olomouce slibuje, že květinová výstava Flora Olomouc už nebude plná veteše. Pořadatelům výstavy s velkým jménem letos město přidá tři miliony korun na organizaci. Uvedl to Český rozhlas Olomouc. Město tak reaguje na kritiku návštěvníků z posledních let.

První změny už v dubnu

„Cesta, kterou šla v posledních letech Flora, není cestou dobrou. To je víceméně skomírání té značky,“ uvedl pro ČrO primátor Olomouce Miroslav Žbánek. První kroky k tomu, aby Flora byla opět skutečným svátkem květin, udělají organizátoři už v dubnu, kdy proběhne jarní Flora. O hlavní expozici se totiž postará přední česká floristka Klára Franc Vavříková.

PSALI JSME: Smetanovy Sady po dobu konání Flory musíme stihnout projít za 15 minut pod kaucí 150 korun

Člen představenstva výstaviště za hnutí Společně Stanislav Flek uvedl, že květiny se na Floře spojí s českým sklem, které je vnímáno jako chlouba naší republiky.

Přesunutí stánků z hlavní aleje

Stánky, které připomínají tržnici, už nebudou umístěny v aleji, ale v zadní části parku. Alej bude sloužit odpočinku a kultuře. Změny se dotknou i gastrozóny. Za hlavním pavilonem A by měl být vytvořen vyvýšený záhon a nový nástup do pavilonu E. Flora chce mít nabídku pro vegetariány a kultivovanější způsob prodeje z foodtrucku.

PSALI JSME: Jarní Floru navštívilo od čtvrtka do neděle 60 tisíc lidí

Štítky Flora Olomouc, investice, akce, kultura, květiny, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.