čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost

Na Dlouhých stráních oslaví v pátek Světový den vody, na netradiční exkurzi přijeli školáci z Loučné nad Desnou

Na vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně letos proběhla historicky první oslava Světového dne vody. Žáci Základní školy z Loučné nad Desnou se při exkurzi stále zasněžené dolní nádrže i v podzemních útrobách elektrárny dozvěděli, že voda je...

V Divadle na Šantovce budou probíhat degustace vín. Sklenku s vaším favoritem si pak můžete vychutnat během představení

Co byste řekli tomu, kdybyste si mohli vychutnat divadelní představení nad sklenkou dobrého vína? Takovou novinku teď nabízí Divadlo na Šantovce.

VIDEO: Ve Veletržním paláci se konala debata o SEFO. Řediteli Muzea umění bylo na konci debaty zabráněno vystoupit

V pondělí 18. března se konala ve Veletržním paláci v Praze odborná debata na téma Středoevropského fóra, projektu olomouckého Muzea umění. Ač se téma bezprostředně muzea týká, na debatu podle tiskového mluvčího Tomáše Kasala žádná pozvánka...

Centrum Hranic nebude od pátku průjezdné. Účelem je zklidnit dopravu v městské památkové zóně

Centrum Hranic na Přerovsku nebude od pátku 19. dubna průjezdné pro automobily. Dopravní opatření, které už schválila městská rada, má zklidnit dopravu v městské památkové zóně a přispět k plánovanému oživení historického centra.

Soutěž Přerov jede na kole má místní motivovat k tomu, aby šetřili životní prostředí a udělali něco prospěšného pro své zdraví

S přicházejícím jarem přichází i výzva přerovské radnice, aby lidé nechali svá auta v garážích a přepravovali se za prací či do školy na kole – nebo „po svých“.

POČASÍ NA STŘEDU: Středa bude ve znamení jasné oblohy, v noci bude mrznout

V noci jasno nebo skoro jasno, přes den většinou polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. V noci a ráno slabý proměnlivý, během dne severozápadní vítr 1 až 4 m/s. Mějte fajn středu!

Od plamene k elektřině. Olomoučan vystavuje sbírku historických žehliček

Od pondělí 18. března je v Turistickém informačním centru v Litovli zpřístupněna nová výstava. Tentokrát uvidíte sbírku historických žehliček pana Josefa Řimnáče z Olomouce.

Spokojenost se zimní sezonou je v Jeseníkách, ale i na Olomoucku

Jako vydařenou hodnotí končící zimní sezonu provozovatelé lyžařských areálů v Olomouckém kraji. První vleky byly v Jeseníkách spuštěny loni na konci listopadu a lyžaři se po sjezdovkách v Jeseníkách i nížeji položených oblastech Olomouckého kraje...

Zloděj se vloupal do bývalého zemědělského družstva. Z místa ukradl dva historické motocykly

V noci ze 17. na 18. března tohoto roku vnikl dosud neznámý zloděj do nezajištěného objektu bývalého zemědělského družstva v obci na Konicku.

Řidiči za jízdy sledují filmy, telefonují nebo čtou noviny. Policisté si na ně posvítili v rámci dopravní akce

Ve spolupráci s Krajským úřadem Olomouckého kraje, který zapůjčil autobus a krajským koordinátorem BESIP, se včera uskutečnila dopravní akce zaměřená na kontrolu řidičů nákladních aut a autobusů.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.