sobota 20. dubna 2024 Marcela

Společnost

Dnes před soudem stane šest obžalovaných v metanolové kauze

Před olomouckým vrchním soudem dnes stane šestice obžalovaných z ostravské větve kauzy metanol, kterým krajský soud za ohrožování zdraví závadnými potravinami uložil tresty vězení v rozmezí od pěti let a čtyř měsíců do osmi let a čtyř měsíců.

POČASÍ NA STŘEDU: Ráno se budou tvořit mrznoucí mlhy, později se obloha vyjasní

Jasno nebo skoro jasno. Ráno a dopoledne místy nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty -1 až +2 °C, na horách a při déle trvající mlze -3 až +1 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s. Mějte fajn středu!

Téměř šedesát kilogramů polského hovězího skončilo v restauracích, další maso prodali v řeznictvích

Podle aktuálních správ Státní veterinární správy do Česka doputovalo 300 kilogramů hovězího masa z problematických polských jatek. Jak již dříve uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman, třetinu se podařilo vrátit dodavateli. Desítky kilogramů...

Velký test dětských balzámů na rty ukázal, že jedenáct jich je nevhodných a tři dokonce rizikové

Před více než rokem informoval spotřebitelský časopis dTest, že většina testovaných balzámů na rty pro dospělé propadla v laboratorních testech kvůli výskytu potenciálně rizikových složek minerálních olejů. Na laboratorní rozbor proto poslal...

Rozrušený syn pod vlivem alkoholu udeřil slepeckou holí svého otce. Rodiče požádali o pomoc policii

V pondělí po poledni byli vysláni strážníci Městské policie Olomouc do panelového domu v ulici U Cukrovaru. Mělo tam dojít k fyzickému incidentu mezi členy rodiny.

Stylový bar Blue Tiger zve na komentovanou degustaci ginu

Olomoucký bar Blue Tiger si na poslední den pracovního týdne přichystá speciální akci, při které můžete vypustit páru, ale i džina. V pátek 8. února se budete moci v tomto charismatickém baru na Lafayettově ulici zapojit do komentované ochutnávky...

Divadlo pro seniory, letáky, odborná konference: Kraj bude investovat do prevence kriminality

Divadelní představení, které ukáže seniorům, jak mají rozpoznat manipulativní a falešné chování a naučí je, kterak na ně reagovat – to je hlavní cíl projektu s názvem Víš, kdo volá? Společně s olomouckým divadlem Tramtarie ho připravuje sociální...

Některé nemocnice v Olomouckém kraji zakázaly návštěvy kvůli rostoucímu počtu akutních respiračních onemocnění

Nemocnice v Prostějově, Šternberku a Přerově kvůli rostoucímu počtu akutních respiračních onemocnění zakázaly ode dneška návštěvy až do odvolání.

FOTO: Řidič škodovky přehlédl dopravní značku a nedal přednost v jízdě. Došlo ke srážce aut a zranění řidiče

Včera po patnácté hodině došlo u obce Věrovany k dopravní nehodě. Řidič Škody Octavia přehlédl dopravní značku a nedal přednost v jízdě.

Vojenská nemocnice zakázala kvůli chřipkové epidemii návštěvy

Vojenská nemocnice v Olomouci zakázala od úterý 5. února kvůli chřipkové epidemii návštěvy na všech odděleních. Zákaz platí až do odvolání.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.