středa 24. dubna 2024 Jiří

Jen za první den bylo přijato v Olomouckém kraji 1750 žádostí o kotlíkovou dotaci

Od pondělí mohli lidé podat žádost o finanční podporu na výměnu kotlů na tuhá paliva. Žádosti byly v Olomouckém kraji přijímány na třech místech, v Olomouci, Jeseníku a Šumperku. Zájem o kotlíkové dotace je obrovský.

Už od nedělního večera se u budovy RCO v Olomouci tvořila dlouhá fronta žadatelů o kotlíkovou dotaci. Největší nápor úředníci zažili hned dopoledne, kdy obdrželi hned 781 žádostí, dalších 300 přišlo poštou. V Jeseníku a Šumperku bylo číslo již menší, ale ani tam se dveře netrhly – bylo přijato 310, respektive 301 žádostí. V odpoledních hodinách už zájem polevil, na všech třech místech bylo podáno jen 58 žádostí.

Teď nastává další, mravenčí práce pro úředníky – všechny žádosti musí zkontrolovat, jestli mají všechny náležitosti. Pokud ne, bude příjemce dotace ve lhůtě patnácti dnů vyzván, aby údaje do žádosti doplnil. Termín pro doplnění údajů je stanoven nejdéle na 15 pracovních dnů od obdržení výzvy k doplnění údajů. Pokud žadatel o kotlíkovou dotaci tak neučiní v termínu, bude žádost vyřazena.

„Žádosti, které splní všechny podmínky stanovené dotačním programem a projdou úspěšně procesem kontroly žádosti, budou postoupeny ke schválení Radě Olomouckého kraje. První žádosti k podpoře by krajská rada mohla schvalovat koncem dubna. Schválen bude maximálně takový počet žádostí, u nichž součet požadované výše dotace dosáhne celkové částky určené na dotační program,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Žádosti budou předkládány ke schválení v pořadí podle data a času zadání do elektronického evidenčního systému, a to od nejdříve zaevidované žádosti po nejpozději zaevidovanou žádost. 

Příjem žádostí o tzv. kotlíkové dotace potrvá v Olomouckém kraji do 13. května 2016.

 

#drbnohled od MartinaU RCOčka jsou fronty jak za komunismu na banány... s tím rozdílem, že teď se stojí s žádostí na kotlíkové dotace ;)

Posted by Olomoucká Drbna on Sunday, February 21, 2016

 

Čtěte více:

Autoři | Foto www.kr-olomoucky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.