čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Město investuje 56 milionů do oprav, dočká se i schodiště U Výpadu

Pětašedesát milionů korun hodlá město investovat do oprav chodníků a silnic v Olomouci. Rada města na svém posledním jednání schválila seznam kritických míst ve městě, které je nutno opravit.

Plán obsahuje celkem devět akcí na celkem 18 milionů korun, dalších 37, 5 milionů korun jsou vyčleněny pro opravy komunikací prostřednictvím Technických služeb města Olomouce.

"Do plánu velkých oprav je začleněna i oprava tramvajové trati v místě křižovatky náměstí Národních hrdinů a Legionářské ulice za hruba čtyři a půl milionu korun, tak i opravy komunikací a chodníků, které jsou pro nás prioritní nebo je požadují komise městských částí," řekl novinářům primátor Antonín Staněk.

Oprav se dočkají i silnice a chodníky v ulicích Na Vlčinci (1,5 milionů korun), Wellnerova (2,4 milionů korun), Požárníků (1,5 milionů korun), chodníky v ulicích Tylova a Dánská (1,2 milionů korun) a také schodiště U Výpadu (2,1 milionů korun). V Jílové ulici bude vybudována smíšená stezka pro chodce a cyklisty za 3,5 milionů korun, v ulici Zeyerova bude zase opraven vjezd do vnitrobloku za 400 tisíc korun.

"Seznam reflektuje dlouhdobě řešené i urgované akce. Jejich nápravu nebylo možné uskutečnit během běžné údržby. Na všechny tyto plánované akce byly také zpracované projektové dokumentace," doplnil Staněk.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.