čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hasiči uctili památku kolegy Jana Odermatta, který zahynul při úterním požáru lakovny

Hasiči v Olomouckém kraji se na všech 13 požárních stanicích dnes v 7 hodin ráno připojili k celorepublikovému uctění památky zesnulého kolegy Jana Odermatta z Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy. Jan Odermatt podlehl následkům zranění, která utrpěl při požáru lakovny ve Zvoli 14. února letošního roku.

"Mohu potvrdit smutnou skutečnost, že náš hasič zemřel ve středu po 17:00 v kladenské nemocnici," potvrdila  mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Už v úterý večer bylo v hořícím objektu lakovny nalezeno tělo jednoho ze zaměstnanců, který se od noci na úterý pohřešoval. Následně se v části budovy zřítilo několik stropních panelů a do budovy nikdo nesměl. Požár lakovny trvalo uhasit 36 hodin.

Každý hasič při nástupu do funkce slavnostně slibuje, že bude chránit životy, zdraví a majetek, a to i s nasazením vlastního života. Každý hasič to slibuje dobrovolně a s plným vědomím toho, že svůj život zasvěcuje pomoci druhým.

"Tato událost nás všechny hasiče v Olomouckém kraji zasáhla o to víc, protože právě 14. února jsme si připomněli páté výročí úmrtí našeho kolegy, Rostislava Zlámala z požární stanice Šternberk, který zemřel také při výkonu služby," řekla mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.