sobota 20. dubna 2024 Marcela

Stánek Dobrého místa pro život vydělal prodejem charitativního punče rekordní sumu, téměř milion korun

Rekordních 973 tisíc korun letos vydělal pro neziskové organizace stánek s punčem, různými pochutinami a řemeslnými výrobky, který na vánočních trzích v centru Olomouce postavil spolek dobrovolníků Dobré místo pro život.

Peníze z prodeje byly rozděleny organizacím, jež se starají například o mentálně postižené děti, staré a nemocné lidi nebo o nevidomé a slabozraké osoby.

Letošní výtěžek vánočního stánku s punčem je nejvyšší za osm let trvání této charitativní akce. Loni se podařilo získat 860.000 korun. Lidé si ve stánku Dobrého místa pro život mohli v předvánočním čase opět koupit nejen punč, ale také vánoční cukroví, čokolády, čaje a výrobky klientů organizací, mezi něž je výtěžek rozdělen.

Role obsluhy se postupně zhostili například olomoučtí hasiči, redakce Olomoucké Drbny, fotbalisté, herci Moravského divadla Olomouc i Divadla na Šantovce. Akce se zúčastnili i házenkáři a také zástupci několika firem či pracovníci olomouckého studia Českého rozhlasu a místních novin.

Získané peníze spolek Dobré místo pro život zaslal například na účet Dětského centra DC 90 v Topolanech u Olomouce, školy pro sluchově postižené děti, mobilnímu hospici Nejste sami či Blanické školce. Finanční pomoc dostalo i sdružení Debra ČR, které pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel.

Charitativní stánek na vánočních trzích je jedinou akcí, kdy spolek Dobré místo pro život posílá peníze přímo na účty organizací. Spolek se podle Novotné zaměřuje spíš na podporu konkrétních projektů. Dobré místo pro život je organizace dobrovolníků, kteří svůj volný čas věnují sociálně znevýhodněným skupinám v Olomouci. Dobrovolníci pro spolek pracují bez nároku na odměnu.

Autoři | Foto archiv Stánku dobrého místa pro život

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.