čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: Hasiči za víkend řešili přes tři sta událostí v souvislosti se silným větrem

Hasiče v Olomouckém kraji zaměstnala likvidace následků větru už v sobotu, za víkend tak řešili asi 300 událostí. Odstraňovali zejména spadané stromy, museli se vypořádat s uvolněnými střešními krytinami. Kvůli popadaným stromům bylo také uzavřeno několik silnic.

Situace se v neděli večer již zklidnila, pořád jsou ještě nějaké výjezdy, ale jsou to jen jednotlivosti, řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková. Stále jsou podle ní zavřené silnice mezi Bedřichovem a Dobřečovem, Lipovou a Horním Štěpánovem, mezi obcemi Huzová a Mutkov, v úseku Lipina - Těšíkov - Hraničné Petrovice, také u obce Bělkovice - Lašťany a Rudoltic. Na odstraňování stromů v těchto lokalitách by se mělo pracovat v pondělí. „V neděli to nebylo možné, na hasiče by tam mohly spadnout další stromy," uvedla mluvčí.

Kvůli silnému větru byl v kraji zraněn jeden člověk, a to při sobotní dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo do spadlého stromu na silnici ze Šternberka do Paseky.

Krajské operační a informační středisko hasičů muselo být přes den personálně posíleno. V terénu byly v neděli desítky profesionálních i dobrovolných hasičů. Hasiči spolupracovali také s energetickými společnostmi, bez proudu byly tisíce domácností.

Hasiči odstraňovali například kus uvolněné střechy na budově policie v Přerově. Ve stejném městě byl nahnutý semafor, který hasiči odřízli. V Hranicích odstranili uvolněný satelit na balkoně rodinného domu. Spadlou střechu rodinného domu, přístavku a garáže řešili hasiči v neděli ráno v obci Nová Hradečná. V Lipníku nad Bečvou vítr strhnul část štítu budovy školy.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky počasí, hasiči, silnice, vítr, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.