pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hranice dobudovaly poslední chybějící úsek cyklostezky Bečvy

Hranice na Přerovsku v těchto dnech dokončily poslední chybějící úsek cyklostezky Bečva. Spojil město s Týnem nad Bečvou přes chatovou osadou Dříň. Milovníci cyklistiky se tak nyní mohou dostat plynule z Hranic až do Přerova. Náklady na vybudování zhruba dvoukilometrového úseku vyšly na osm milionů korun. Dnes to řekl mluvčí radnice Petr Bakovský.

Cyklostezku začalo město budovat v dubnu. Město už dříve na výkup pozemků uvolnilo dva miliony korun. "Příprava úseku byla velmi komplikovaná, protože cyklostezka vedla přes soukromé pozemky. Město muselo jednat s téměř stovkou vlastníků. Tímto úsekem jsme se nyní napojili na stezku směřující například k Helfštýnu, Oseku i dál na Přerov," uvedl mluvčí radnice.
   

Nová trasa pro cyklisty vznikla na místě původní neupravené polní cesty. Cyklostezka je schopna v některých úsecích unést i těžší techniku, zejména Povodí Moravy.
   

Radnice už dříve otevřela na této vyhledávané cyklostezce Bečva dva úseky. První vede do místní části Rybáře, druhá etapa trasu prodloužila od lávky v Rybářích do dvou kilometrů vzdálené chatové osady Dříň.
   

Cyklostezka Bečva je páteřní cyklotrasou, která vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po soutok s Moravou. Svou délkou 160 kilometrů se řadí mezi nejdelší cyklotrasy v zemi a v případě napojení na Moravskou stezku má šanci stát se součástí takzvané první cyklodálnice v České republice. O její popularitě svědčí i zájem o speciální autobusovou linku pro cyklisty. Její provoz byl zahájen loni. Spoj propojující Přerov s beskydským horským sedlem Bumbálka byl letos obsazen již na začátku července.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.