pátek 29. března 2024 Taťána

První letošní dítě v Olomouckém kraji se narodilo v Přerově

Prvním letošním dítětem v Olomouckém kraji se stal chlapeček Vojtěch. Narodil se v přerovské porodnici v 1:04. Chlapec vážil 3,11 kilogramu a 50 centimetrů, v Želatovicích u Přerova na něj čeká čtyřletá sestra. O téměř hodinu později se v olomoucké fakultní nemocnici narodil chlapec Martin. Přírůstek zaznamenala dnes již také šumperská nemocnice, kde se v 07:10 narodil další hoch, Jiří.

Pro rodinu prvního letošního narozeného dítěte v kraji byl příchod chlapce nečekaný. "Říkala jsem, že rodit nejdu, malý se ale rozhodl jinak. Termín jsem původně měla až 14. ledna. Vůbec jsem to nečekala, že by nás to teď mohlo potkat. Je to super, chlapec je zdravý," řekla dnes ČTK maminka chlapce Lucie Sedláčková.

Vojtěcha následoval v Olomouckém kraji Martin Svoboda. "Mamince Lence z Náměště na Hané se narodil minutu před druhou hodinou ranní. Při porodu vážil 3290 gramů a měřil 52 centimetrů. Maminka i chlapec jsou v pořádku," řekl dnes ČTK mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant. 

Prvního letošního novorozence přivítali již také porodníci v šumperské nemocnici. "Tam se v 07:10 narodil chlapec Jiří s mírami 2885 gramů a 46 centimetrů," řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

V Olomouckém kraji mohou maminky rodit také v nemocnici v Jeseníku, Šternberku na Olomoucku a v Prostějově. Tam však v ranních hodinách přírůstky porodníci nezaznamenali a podle mluvčí nemocnic se k tomu v nejbližší době ani neschyluje.

Zdroj: ČTK, foto: i.lidovky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.