čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Společnost

Dvě krabice trhavin z druhé světové války našel v lese hledač pokladů pomocí detektoru kovů

Na dvě krabice s trhavinou včetně německých útočných granátů z období druhé světové války narazil v sobotu v lese u Hanušovic na Šumpersku pomocí detektoru kovů takzvaný hledač pokladů.

FOTO/VIDEO: Motorkáři dnes zahájili sezonu na Horním náměstí

Ačkoliv dnešní počasí se příliš nevydařilo, Horní náměstí v Olomouci bylo dopoledne plné motorkářů, kteří zde zahájili sezonu.

Specializovaná geriatrická ambulance pomáhá zvládnout potíže se stárnutím

Neustálé postupné stárnutí populace a zvyšující se počty seniorů. To jsou problémy, se kterými se potýká celá naše společnost.

POČASÍ NA NEDĚLI: Dnes bude převážně zataženo a bude pršet

Převážně zataženo a místy déšť, ráno i déšť se sněhem, v polohách nad 600 m, postupně nad 800 m srážky sněhové. Během dne od západu protrhávání oblačnosti a jen ojediněle přeháňky, nad 800 m sněhové. Večer od jihu opět přibývání oblačnosti....

Olomoucká iniciativa Zaparkuj spojí síly s pouličními muzikanty

S pouličními muzikanty se rozhodla letos spojit své síly iniciativa olomoucké univerzity s názvem Zaparkuj, která si klade za cíl oživit  dění v olomouckých parcích. Kromě sportovních a kulturních aktivit se tak do nich bude snažit dostat i hudbu.

Obyvatelé Hranic budou moci rozhodovat o penězích z rozpočtu

Obyvatelé Hranic na Přerovsku budou moci rozhodovat o tom, na které projekty by mohly jít peníze z rozpočtu města.

Mobilní kluziště v Přerově na Vánoce nebude. Ani napodruhé zastupitelé návrh neschválili

Mobilní kluziště, které mělo oživit dění na konci roku na přerovském náměstí, definitivně nebude. Návrh ani napodruhé zastupitelé neschválili.

Zámkem Úsov vás provede Křemílek a Vochomůrka, vodník, král nebo čarodějnice. Zavítá i návštěva ze školy Harryho Pottera

Pohádkový den proběhne 11. května, tedy druhou květnovou sobotu na Úsově.

Po kraji musí jezdit nové vlaky. Hejtmanství to vyjednalo s Českými drahami

Dvanáct nových vlaků letos posílí drážní dopravu v regionu. Hejtmanství si dodávku moderních vlakových jednotek zakotvilo do ujednání s Českými drahami, které je budou provozovat. Smlouvu s národním dopravcem podepsal krajský úřad na začátku května.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.