úterý 19. března 2024 Josef

Zdraví

Univerzita Palackého bude hledat přírodní látky pro vývoj antibiotik

Ondřej Kováč, absolvent Univerzity Palackého v Olomouci, zakládá výzkumnou skupinu zaměřenou na přírodní látky pro nová antibiotika. S podporou tříletého start-up grantu od Nadace Experientia zahájí tým vědců výzkum v lednu 2024.

Ve Fakultní nemocnici se lze nyní objednat na kliniku stomatochirurgie

Zahájení objednávání vyšetření v ambulanci Kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie Fakultní nemocnice Olomouc bylo ohlášeno s platností od pondělí 10. července 2023.

Revoluční modernizace kliniky: Nový přístroj PET/CT a rozšíření pracovišť

Klinika nukleární medicíny Fakultní nemocnice Olomouc představila nový přístroj PET/CT od Siemensu, který je jedním z nejmodernějších ve své kategorii.

Včely ve FN Olomouc mají nové pomocníky. Areálem se rozletěli čmeláci

Fakultní nemocnice v Olomouci, přestože v současnosti připomíná velké staveniště, neztrácí svou závaznost dlouhodobého uplatňování ekologických principů a udržitelnosti.

Nový způsob vyšetření moči vynalezli vědci z oddělení Klinické biochemie ve FNOL. Novinka zachrání životy malých dětí

Vědci z Fakultní nemocnice Olomouc vyvinuli inovativní metodu analýzy moči pro rychlou diagnózu vzácných dědičných metabolických poruch. Metoda umožňuje přesnou léčbu a poskytuje naději pacientům a jejich rodinám.

Hanička, Anička, Kulička a další němé tváře pomáhají pacientům FN Olomouc už pět let. Pomůžete rozvoji zooterapie?

V Fakultní nemocnici Olomouc se terapeutická zvířata stala nedílnou součástí léčby pacientů.

V Fakultní nemocnici v Olomouci slouží nejnovější robot da Vinci již pět let. Brzy se však dočká příchodu svého "kolegy"

Fakultní nemocnice v Olomouci oslavuje pětileté jubileum využívání nejnovějšího robotického chirurgického systému da Vinci. Kvůli rostoucí poptávce po robotických operacích se rozhodla pořídit druhý robot da Vinci, aby rozšířila kapacitu centra.

FN Olomouc zve na atraktivní program u jezera, který podporuje aktivní přístup ke zdraví

Fakultní nemocnice Olomouc vás zve na festival zdraví Pohybrady, kde vám odborníci nabídnou péči a workshopy pro zlepšení zdraví.

Nový pavilon G: Zázemí pro alergologii, infekční nemoci, výuku a administrativu v FN Olomouc

Nový pavilon s označením G, který slouží klientům i zaměstnancům Fakultní nemocnice Olomouc, začne svou činnost v letošním létě.

Fakultní nemocnice Olomouc má revoluční přístup v operaci glaukomu

Lékaři Oční kliniky FN Olomouc úspěšně začali využívat nový operační postup pro léčbu zeleného zákalu, který nabízí řadu přínosů, jako jsou snazší hojení, minimalizace pooperačních komplikací a rychlejší návrat pacienta do běžného života.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.